19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İkinci bombacı takipte

Güngören’de biri anne karnında bebek olmak üzere 18 kişinin ölümüne, 154 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda, can kaybının artmasına neden olan ikinci bombayı çöp kutusuna koyan bir teröristin arandığı öğrenildi. 

Tutuklanan Hüseyin Türeli’nin ilk patlayan bombayı, aranan kişinin de can kaybının artmasına neden olan tuzak bombayı beton çöp kutusuna koyduğu kamera görüntülerinden belirlendi. 

Güngören Menderes Caddesi’nde 27 Temmuz’da düzenlenen saldırıyla ilgili olarak bombaları cep telefonuyla patlatan Türeli’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı. MOBESE ve işyeri güvenlik kameralarında yapılan incelemede, Türeli ile yanında yürüyen bir kişinin elinde birer çöp poşeti olduğu görüldü. Ancak operasyon sırasında bu kişi yakalanamadı. 

Bombaları cep telefonuyla patlattığı öne sürülen Türeli’nin patlayan ilk bombayı, aranan kişinin de can kaybının artmasına neden olan ikinci tuzak bombayı beton çöp kutusuna koyduğu görüntülerden saptandı. 

Görüntüler ve tutuklanan zanlıların verdikleri bilgiler doğrultusunda kimliği belirlenen teröristin, her yerde arandığı kaydedildi.

‘Delilimiz sağlam’ 

Öte yandan üst düzey bir emniyet yetkilisi, yakalanan zanlıların bombalama olayından değil PKK örgütü üyesi olmaktan tutuklandıkları, bu nedenle olayın faillerinin yakalanmadığı yönündeki haberlerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Bu tür spekülasyonlar yersiz. Biz bombacıları sabit delillerle tespit ettik ve savcılığa sevk ettik. Bizim delil yönünden bir sıkıntımız yok. Bütün deliller dosyada.
Bombalamanın bu hücre tarafından gerçekleştirdiğine dair en ufak şüphemiz yok. Yapılan spekülasyonlara bir anlam veremiyoruz. Aranan şahısla ilgili çalışmalarımız sürüyor.”

Bakan Beşir Atalay ne demişti? 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, faillerin yakalandığını açıkladığı toplantıda, terörist saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını belirterek, “Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüte yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır” demişti.

Bir gazetecinin, “Asıl bombacı yakalandı mı?” sorusu üzerine de Atalay, olaya karışan çok sayıda kişi bulunduğunu, büyük kısmının yakalandığını belirtmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 05:00:23
Güncelleme :5 Ağustos 2008 Salı 05:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?