18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İnegöl'de trilyonluk vurgun

İnegöl'de geçtiğimiz Temmuz ayında çeşitli kişilerce, AH-AK Mobilya firmasının adına kesilen sahte çeklerle otomobil, kereste, toptan zeytin ve peynir alımı yaparak piyasayı 1 trilyon lira dolandıranlar polis tarafından aranıyor.

Çeklerin günü geldiğinde bankaya tahsile giden esnaf, çeklerin sahte olduğunun belirtilmesi üzerine, durumun farkına vardılar. AH-AK Mobilya firması adına her hangi bir hesap ve çek karnesi bulunmadığını duyan esnaf, üzerlerindeki imzaların ve seri numaralarında gerçek dışı olduğunu tespit etti.

Firmasının ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılığı öğrenince şok yaşadıklarını belirten AH-AK Mobilya firmasının sahibi Ahmet Akay, dolandırılan işyerleri adına büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Akay, sahte çeklerin tahsile getirilmesi ile dolandırıcılığın boyutunun giderek büyüdüğünü, şu anada kadar 13 kişinin mağdur olarak savcılığa başvurduğunu, yaklaşık bir trilyon lira civarında bir dolandırıcılığın söz konusu olduğunu kaydetti. Ahmet Akay, AH-AK firması olarak isimlerinin kullanılmasından dolayı da kendilerinin de piyasada itibarlarının etkilendiğini, bu yüzden büyük rahatsızlık duyduklarını, karşılığı olmayan sahte çeklerle kendilerinin bir ilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Dolandırıcılık olayı ile ilgili Ali Sağlam sahte ismini kullanan Ali Rıza Ö. isimli şahsın polis tarafından tespit edildiği, söz konusu şahsın aynı şekilde başka şehirlerde dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 18:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal cağlar IP: 88.251.135.xxx Tarih : 14.03.2009 11:35:25

ahmet zor karar ama isabetli olmuş belkide itbarın sarsıldı ama seni tebrik ediyorum amcan