19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İnsanlık otobüsün altında kaldı

Trabzon’da belediye otobüsünden inerken tekerleğin altında kalarak yaşamını yitiren öğretmenin ölümüne sebebiyet veren otobüs şöförü 8’de 8 kusurlu bulunmasına rağmen sadece 28 gün tutuklu kaldı.

TRABZON Arsin Halk Eğitim Merkezi’nde nakış öğretmenliği yapan Nurşen Kibar, görevli olduğu Açık Öğretim Sınavı’na yetişmek isterken canından oldu. Genç öğretmen bindiği halk otobüsünden inerken eteği kapıya sıkıştı. Bu durumu farketmeyen otobüsün şöförü ise hareket edince öğretmen, tekerleklerin altında yaklaşık 10 metre sürüklenerek feci şekilde can verdi. Otobüs şöförü Mehmet Ali Soylu, ’ölüme sebebiyet verme’ suçundan tutuklandı. Olay sonrasında trafik polisleri tarafından tutulan tutanakta Soylu, 8’de 8 kusurlu bulunarak, “İndirme bindirme kurallarına uymamak, kamuya hizmet eden bir araçta kapıyı açık tutmak, yolcunun inip inmediğini kontrol etmeksizin, yoluna devam etmek kusur ve kabahatini işlediği tespit edilmiştir” denildi.

Ailesi isyan etti

Arsin Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan Soylu, 28 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu karar genç öğretmenin acılı ailesinin acısını bir kez daha arttırdı. Nurşen Kibar’ın ağabeyi Taner Kibar karara isyan etti: “Bizim acımız daha henüz dinmedi. Kaza günü polislerin hazırladığı kaza tespit tutanağında, şoförün 8’de 8 kusurlu olduğu belirtiliyor. Hatta raporda, ’İndirme bindirme kurullarına uymamak, kamuya hizmet eden bir araçta, durmadan kapı açmak, yolcunun inip, inmediğini kontrol etmeksizin, yoluna devam etmek’kusur ve kabahatini işlediği tespit edilmiştir’ diye yazıyor. Ayrıca kardeşim için tutulan rapor da ise ‘Maktül Nurşen Kibar’ın kusur ve kabahatinin olmadığı olay yeri tetkik ve incelenmesi sonucu anlaşılmıştır’ deniyor. Tüm bunlara rağmen mahkeme heyeti nasıl böyle bir karar veriyor. Bunu anlamak mümkün değil. Ayrıca benim kardeşimin hayatının karşılığı 28 gün müdür?”

VATAN
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uskudarli IP: 83.83.146.xxx Tarih : 23.06.2009 16:33:23

 allah rahmet eylesin ailesine sabir versin.turkiyemizde cezalar cok sacma veriliyor.helede trafik cezalari hic yok gibi adam olduruyorsun bir iki ayda cikiyorsun boyle bir cok olaylara sahit olduk 10 yaslarindaki cocucgu ezen soforde yuzde yuz suclu bulundu ama mahkeme 4 bin lirayla serberst birakti simdi aramazda geziyor.buda bir cinayettir en az 5 seneden asagiya olmamasi gerekir.butun suclarin cezalarinin gozden gecerilmesini ve olumle sonuclanan ve teror cezalarinin artirilmasi gerekir.maalasef bisi bisine olum gidiyoruz