28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

'İntihar etmedi öldürüldü'

Geçen ay tuzruhu içerek intihar ettiği açıklanan Zarife Akpınar'ın ağabeyi, 'Kardeşimi eniştem öldürdü' diyerek suç duyurusunda bulundu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 17 Haziran 2006'da intihar eden 7 çocuk annesi Zarife Akpınar'ın (35) ağabeyi Salih Turgut, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak eniştesi Ş. A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Kardeşinin intihar etmediğini, eşi tarafından öldürüldüğünü iddia eden Turgut, olayın aydınlatılması için Diyarbakır Barosu'ndan da yardım istedi. 

Bölgede kadın intiharlarının sürekli arttığını söyleyen Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Meral Danış Beştaş ise bugüne kadar hiçbir ailenin intihar vakasının aydınlatılmasıyla ilgili bir talepte bulunmadığını, ilk kez kızları intihar etmiş bir ailenin cinayet şüphesiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Cenazeyi bizden saklamak istediler
Kardeşinin, sürekli olarak eşinden şiddet gördüğünü savunan ve intihar ettiğine inanmadığını söyleyen Turgut, "Ben İstanbul'da yaşıyorum. Nusaybin'de yaşayan kız kardeşlerim, Zarife'nin evinde çamaşır suyu ve tuzruhu içerek intihar ettiğini haber verdiler. Cenazeyi onlara da göstermeden hemen defnetmek istediklerini bildirdiler. Ablamın eşinin yakınlarına ulaşarak cenazeyi bizi beklemeden defnetmeleri halinde haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Cenazeye ancak öyle yetiştim. Kardeşimin intihar ettiğine kesinlikle inanmıyorum. Kardeşime eşi tarafından zorla tuzruhu ve çamaşır suyu içirildiğinden şüpheleniyorum" dedi. Turgut, kardeşinin eşinden gördüğü şiddet nedeniyle birçok kez hastanelik olduğunu ve rapor aldığını da söyledi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 07:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?