23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İstanbul polisinden uyuşturucu tacirlerine darbe

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Kumkapı'daki kapkaç olayında iddia edildiği gibi trenden atılma olayı söz konusu değildir" dedi. Öte yandan, İstanbul'da Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda, toplam 265 kilo 295 gram eroin, 33 kilo 179 bin adet sentetik uyuşturucu hap ve 15 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Düzenlenen 3 ayrı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan basın açıklamasında, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş, Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder hazır bulundu. Yapılan operasyonlarla ilgili açıklamada bulunan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 12 Ağustos 2005 günü uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik Beşiktaş'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, bir otomobilin bagajında 100 kilo 920 gram eroin maddesinin ele geçirildiğini bildirdi. Konuyla ilgili olarak 3 kişinin yakalandığını kaydeden Cerrah, şahısların evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda ise, 1 adet ruhsatsız silah ve 1 adet sahte sürücü belgesinin ele geçirildiğini ifade etti.

"Sedef Operasyonu" adı verilen ikinci operasyon hakkında bilgi veren Cerrah, "Uyuşturucu madde kaçakçılığı yapılan diğer bir operasyon, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak isteyen 2 yabancı uyruklu şahsa yönelik gerçekleştirildi. Şahıslarla beraber 11 kilo 375 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyi temin ettiği tespit edilen bir şahıs, Fatih'teki evinde yakalandı. Evde yapılan aramalarda, 33 kilo gelen 179 bin adet sentetik uyuşturucu hap ve 15 kilo esrar maddesi daha ele geçirildi" dedi. Cerrah sözlerine şöyle devam etti:

"Gediz adı verilen üçüncü operasyona 15 Ağustos tarihinde gerçekleştirildi. Yurt dışına gönderilecek uyuşturucu maddenin depolandığı Zeytinburnu'daki bir işyerine yapılan operasyonlarda 153 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu maddenin depolama ve nakliye organizasyonunda yer alan 9 kişi de 2 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet sahte kimlikle yakalandı."

Operasyonların, okul öncesinde gençlerin uyuşturucuya karşı korunması amacıyla yapıldığını belirten Cerrah, "Polisin çalışmaları yeterli değildir. Kesinlikle ihbar mekanizması işlemelidir. Vatandaşlık görevimizi bilmemiz, şüpheli durumlarda vatandaşlarımızın polise müracaat etmelerini istiyoruz. 12 milyonluk İstanbul'da huzur ve güveni sağlamak için vatandaşlarımızın duyarlılığına ihtiyacımız var. İstanbul halkının bize güveni neticesinde, operasyonlarımız devam edecektir. En iyi şekilde asayiş hizmetlerini yapmaya ve her türlü tedbirleri almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Kumkapı Tren İstasyonu'nda meydana gelen kapkaç olayıyla ilgili sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Hanımefendinin kolyesi alınmış bu doğru. Kolyeyi alan kişiler trenden atlamışlar. Hanımefendi de kolyesini almak için şahısların arkasından atlamış. İddia edildiği gibi, trenden atılma olayı söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde olayın failleri yakalanacak" yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 14:00:30
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 14:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?