18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İstanbul'da Mafya hesaplaşması

Bayrampaşa'da bir cep telefonu bayiinde silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi öldü. Ölen kişilerden Savaş Ersin'in, organize suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Sedat Şahin'in adamı olduğu iddia edildi.

Yeraltı dünyasında bir yıl önce Sedat Şahin ve Saadettin Saral çeteleri arasında başlayan çatışmalar dün de iki cana mal oldu. Böylece ölü sayısı 7’ye ulaştı.

Sedat Şahin ile Saadettin Saral çeteleri arasındaki kanlı hesaplaşma dün iki can aldı. Yeraltı dünyasının iki ünlü isminin adamları arasındaki savaşta dün bir işyeri ile otopark silahlı saldırıya uğradı. İlk saldırı, saat 16.00’da Bayrampaşa İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan Yükseliş İletişim’e düzenledi. İki kişi işyerine el bombası attıktan sonra kurşun yağdırdı. El bombası patlamazken, işyeri sahibi Harun Eryılmaz ile Savaş Ersin kurşunlara hedef oldu. Ersin olay yerinde hayatını kaybetti. Çok sayıda kurşun isabet eden Harun Eryılmaz kaldırıldığı Çapa Tıp Fakültesi’nde kurtarılamadı. Savaş Ersin’in çok sayıda sabıkası bulunduğu ve Şahin’in adamı olduğu belirtildi.

Otoparka baskın

Bu baskından 5 saat sonra bu kez Ortaköy’deki Çebi Tıp Merkezi’nin otoparkına silahlı saldırı oldu. İki otomobille gelen ve Saadettin Saral’ın adamları olduğu iddia edilen 10 kişi, içeri el bombası attı. Bombanın patlamaması üzerine Kaleşnikof marka tüfekle 4 el ateş eden saldırganlar, tüfeği olay yerinde bırakarak kaçtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırganların kullandığı 34 USH 95 plakalı otomobil 100 metre ileride terk edilmiş olarak bulundu. Otomobilde 1 Uzi marka otomotik silah, 1 Kaleşnikof tüfek ve 1 el bombası çıktı. Otoparkın Sedat Şahin’e ait olduğu öne sürüldü.

1 yılın bilançosu

4 Ekim 2004: Göztepe’de bir galerideki silahlı çatışmada yaralanan Şahin’in akrabası Zekeriya Kocaman felç oldu.

31 Ocak 2005: Hüseyin Saral İtalya’da öldürüldü. Sarallar, intikam yemini etti. İki tim oluşturuldu. Başlarına yeğenler Ümit ve Yakup Kenan Saral getirildi.

25 Mart 2005: Fatih Saral (45), Bakırköy’de Mercedes otomobili içinde bıçaklanarak öldürüldü.

22 Eylül 2005: Şahin’in adamlarından, Uğur Mumcu suikastı sanığı Muzaffer Dağdeviren, otomobil galerisinde silahlı çatışmada öldürüldü.

23 Eylül 2005: Şahin’in adamlarına saldırı hazırlığı yaptıkları öne sürülen Ümit Saral ile birlikte 14 kişi yakalandı.

25 Eylül 2005: Sedat Şahin’in avukatı Atalay Cebesoy, bürosunda öldürüldü. Beşiktaş’ta bir kafeye basan silahlı kişiler, Şahin’in 3 adamını ağır yaraladı.

24 Ekim 2005: Şahin’in adamlarından Cüneyt Koçak (33), Çengelköy’de kız arkadaşının kullandığı otomobilde kurşuna dizildi.

25 Ekim 2005: Koçak cinayeti üzerine telefonla adamlarını tebrik ettiği öne sürülen Yakup Kenan Saral yakalandı.

VE 30 Ekim 2005...
.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 02:20:07
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 04:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?