18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İstanbul'da uyuşturucu market!

Zeytinburnu'nda, market gibi gösterdikleri bir dükkanın raflarında uyuşturucu sakladıkları ve bu uyuşturucuları yurtdışına satmaya hazırlandıkları iddia edilen 10 kişi, 153 kilo eroinle birlikte yakalandı.

Operasyon, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Teknik Takip Büro Amirliği tarafından Zeytinburnu'nda gerçekleştirildi. Ellerinde bulunan yüklü miktardaki uyuşturucuyu yurt dışına sevk etme hazırlığı içinde yer aldıkları tespit edilen bir şebeke, narkotik polis tarafından takibe alındı. Elde edilen istihbari ve teknik bilgilerin ardından, operasyon için hazırlıklarını tamamlayan polis, şebeke tarafından market olarak kullanıldığı süsü verilen sözde işyerine, sabaha karşı operasyon düzenledi. Mahkeme kararı doğrultusunda işyerinde arama yapan polis, rafların bulunduğu kısımlarda özel olarak yapılmış rulolar buldu.

Rulolar içinde yapılan ince aramada ise, küçük paketler halinde sevkıyata hazır toplam 153 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucuların elde edilmesiyle birlikte soruşturmayı derinleştiren polis, aralarında mal sahibi olduğu öne sürülen ve soyadı açıklanmayan Bulgaristan uyruklu Vutga adlı şahsın da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Sabaha karşı düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılar, daha sonra sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ele geçirilen uyuşturucunun, İstanbul transit güzergahı üzerinden çeşitli Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiği tahmin ediliyor.



İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 23:35:16
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 00:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?