19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İstanbul'u kana bulayacaklardı

Nevruz'u kana bulayacaklardı
İstanbul'da eylem hazırlığı yapan terör örgütü üyesi 3 kişi yakalandı

Kuzey Irak'ta silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra Bingöl kırsalından 45 gün önce İstanbul'a gelen bölücü örgüt üyesi 3 kişi, eylem hazırlığı yaparken yakalandı. Zanlıların üzerinden 2 adet tabanca, bir adet uzun namlulu silah, 2 adet el bombası ve kullanıma hazır patlayıcı madde ele geçirildi. Zanlıların İstanbul'da düzenlenen Nevruz kutlamalarına yönelik eylem hazırlığı yaptıkları öğrenildi.

Bingöl kırsalından gönderilen teröristlerin İstanbul'a geldiği andan itibaren Jandarma İstihbarat ekipleri tarafından yakın takibe alınan şahısların her hareketleri takip edildi. Esenyurt'ta bir eve yerleşen zanlıların bağlantılarının tespit edilmesinin ardından 17 Mart günü operasyon yapıldı. Operasyonda Lokman İpek kod adlı Selami K. ile Sorej Amed kod adlı Devrim K. ile bunlara yardım ve yataklık yapan İbrahim B, Şehmuz T, Bayram K. gözaltına alındı. Eylemcilerin üzerlerinden birer adet 7 mm çapında tabanca ile el bombaları ele geçirildi. Kaldıkları evde yapılan aramada, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. İki teröristin eylem öncesinde İstanbul'daki Nevruz kutlamalarını kana bulamayı planladıkları öğrenildi.

Selami K. ve Devrim K'nın gözaltına alınmalarının ardından eylem hazırlığında olan üçüncü bir kişinin kimliğini tespit eden Jandarma ekipleri ve polis istihbarat birimleri, Üsküdar'daki bir eve operasyon düzenledi. Saat 15:30 sıralarında yapılan operasyonda, Osman Agit kod adlı Osman K. yakalandı. Zanlının kaldığı yerde bir adet uzun namlulu silah, 9 mm çapında tabanca ve kullanıma hazır patlayıcı madde ele geçirildi.

Vali Güler: eylem hazırlığı içindeki 3 terörist yakalandı

İstanbul Valisi Muammer Güler, konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yaptı. Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah ve Jandarma Alay Komutanı Albay Hamza Çelepoğlu ile birlikte yaptığı açıklamada, zanlıların 45 gün boyunca jandarma ve polis tarafından takip edildiğini söyledi.
Kurumların ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonda, ilk olarak Lokman İpek kod adlı Selami K. ile Sorej Amed kod adlı Devrim K. isimli teröristlerin yakalandığını kaydeden Vali Güler, dün de Osman Agit kod adlı Osman K'nın yakalandığını açıkladı. Güler, şahısların İstanbul'a geliş tarihlerine bakıldığında hedefin Nevruz kutlamaları olduğunun görüldüğünü ifade etti.



 

AA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 23:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?