30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kaçak elektronik eşya ele geçirildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda piyasaya değeri 1 milyon YTL olan kaçak elektronik eşya ele geçirilirken, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; bazı kişilerin yurda kaçak olarak elektronik malzeme sokarak, Ankara'da piyasaya sürdükleri belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda mali polis ekiplerince 'Ambar' adı altında bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda, şebekenin herhangi bir resmi gümrük işlemine tabi tutulmaksızın veya KDV'si düşük başka eşya adı altında elektronik eşyaları yurda soktukları tespit edildi. Şebeke üyelerinin kaçak elektronik eşyaları, irtibatlı oldukları kişiler aracılığıyla piyasaya sürdükleri anlaşıldı. Yapılan tespitlerin ardından İstanbul, Trabzon, Şanlıurfa ve Ankara'da eş zamanlı
operasyon gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda Mehmet A., Ahmet D., Abdullah Ü., Levent Ç., Erdal D., Servet T., Gürbüz K., Muhlis T., Ahmet G., Ömer Faruk T. ve İlhan Ö., isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlıların işyeri ve depo ve evlerinde yapılan aramalarda; bin 839 adet oto teybi, bin 883 adet anfi ve hoparlör, 187 adet telsiz telefon, 10 adet epilasyon aleti, 10 adet dijital fotoğraf makinesi, 19 adet MP3 player, 77 adet play station 2, 33 adet DVD, 69 adet TRT bandrolü, 47 adet kamera olmak üzere 4 bin 180 adet piyasa değeri 1 milyon YTL olarak değerlendirilen kaçak elektronik eşya ele geçirildi.

Sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "örgüt faaliyetleri çerçevesinde 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na Muhalefet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 12:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?