19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kaçak göçmen operasyonu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışlı yollardan yurda giriş yapan 22 kaçak göçmen yakalandı. Türk vatandaşı bir organizatörün gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre; Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Kuşadası Dipburu açıklarında yürütülen kontrol çalışmaları sırasında yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri bir botla Yunanistan’ın Samos Adasına geçmeye çalışan Somali uyruklu 22 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak botu kullanan ve kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaştığı tespit edilen E.A. (20) isimli Türk vatandaşı organizatör gözaltına alındı. 

İfadeleri alınan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. İlk sorgulamasının ardından gözaltına alınan E.A. isimli zanlı, adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?