29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kaçak mazot öldürdü!

KAÇAK MAZOT İÇİN İRAN'A GEÇEN 15 YAŞLARINDA 2 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye-İran sınırından akaryakıt kaçakçılığı yapmak amacıyla geçen 15 yaşındaki 2 çocuk, İran askerlerinin açtığı ateş sonucu vurularak öldü. Olayda bir kişi de yaralandı.

Olay, bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında İran topraklarında meydana geldi. Özalp ilçesine bağlı Yukarı Balçıklı köyü ve Çaldıran'ın Çilli köyünden akaryakıt getirmek amacıyla sınırı yasa dışı yollarla geçen Ömer P. (15) ve Suat B. (15), İran askerlerince açılan ateş sonucu hayatlarını kaybetti. Olayda Hüsnü B. ise yaralandı. İran topraklarında meydana gelen olayın ardından sınırı geçen köylüler, Ömer P.'nin cenazesini Özalp'a, Suat B.'nin cenazesini ise Çaldıran'a getirdi. Devlet Hastaneleri'nde ön otopsileri yapılan cenazeler Van'a sevk edildi.

Özalp Kaymakamı Şener Çağlar ile Belediye Başkanı Murat Durmaz da Özalp Devlet Hastanesi önünde fenalık geçiren Ömer P.'nin yakınlarına başsağlığı diledi. Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar'ın olay yerinde incelemelerde bulunması beklenirken, yaralanan Hüsnü B. Çaldıran Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KAÇAK MAZOT İÇİN İRAN'A GEÇEN 15 YAŞLARINDA 2 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ
KAÇAK MAZOT İÇİN İRAN'A GEÇEN 15 YAŞLARINDA 2 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 14:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?