22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kaçırılan rahipten akıllı davanış

Mardin'de kaçırılan rahip, götürüldüğü evin krokisini çizip, polisin zanlıları yakalaması için cebine koymuş.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyündeki Mor Yakup Manastırı'nın rahibi Edip Savcı'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, Batman Adliyesine sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, rahip Edip Savcı'yı kaçırdıkları iddiasıyla Batman ve Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan A.O, M.Ş.O, H.A, M.E.O, H.E, İ.E. ve Z.K'nin Batman Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlandı.

İfadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edilen 7 kişiden 4'ünün kaçırma olayında bizzat yer aldığı, 3 kişinin de yardım ve yataklıkta bulunduğu bildirildi.

Rahip Edip Savcı'nın kaçırıldıktan sonra tutulduğu Yavuz Selim Mahallesi 1513. Sokak'ta bulunan evde yapılan aramada ise rahibin kaçırılması sırasında darp edilmesi sonucu yüzünden gelen kanları temizlediği bir mendil ve plastik kelepçe ele geçirildi.

-RAHİP TUTULDUĞU EVİN KROKİSİNİ ÇİZMİŞ-

Bu arada, rahip Edip Savcı'nın, kaçırıldıktan sonra öldürülmesi halinde polisin zanlılara ulaşmasını sağlamak amacıyla tutulduğu evin krokisini çizip cebine koyduğu ve bu krokiyi daha sonra polise teslim ettiği öğrenildi.

Öte yandan, rahip Savcı'nın kaçırılması olayında kullanıldığı öne sürülen kaleşnikof marka silahın Şırnak'ın İdil ilçesinde, 2 otomobilin de Batman ve Mardin'de ele geçirildiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu arslan IP: 88.77.71.xxx Tarih : 4.12.2007 19:24:20

HEBSI BOS SENARYO AMA ADAM CAGIZIN AYIN OKUMANIN HARICINDE MIMARLIGIDA VARMIS VAY CANINA IMAMLARA DUYURULUR YETERYA UZATMIYALIM BEYLER MEDYANIN SAYGINLIGI VAR