19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kadın canlı bomba Cudi'de öldürüldü

Van'da 2 erkek PKK’lı teröristle birlikte canlı bomba olarak eylem yapmak üzere geldiği saptanan ve fotoğrafları gazetelerde yayınlandıktan sonra deşifre olan kadın terörist Hatice Erbağ, Şırnak’ta Cudi Dağı’nda güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda öldürüldü.

Van’da 9 Mart günü PKK’lı terörist Devrim Solduk, canlı bomba olarak eylem gerçekleştirmiş, olayda terörist ile birlikte belediye trafik görevlisi Enver Tanrıtanır ve yoldan geçen Volkan Demir ölmüş, 19 kişi de yaralanmıştı. Van Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte canlı bomba eylemi yapmak üzere 1’i kadın 3 teröristin geldiği istihbaratını yapmış ve bu teröristlerin adları ve fotoğrafları basında yayınlanmıştı. Deşifre olan PKK’lı teröristler ‘Cihan Zilan’ kod adlı 24 yaşındaki Hatice Erbağ, ‘Kahraman’ kod adlı Hüseyin Abdulhalim ve ‘Rezzan- Derik’ kod adlı Rezzan Resul Ramazan, örgüt tarafından geri çekildi.

CUDİ DAĞI'NDA ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Jandarma Komutanlığı ekipleri Cudi Dağı’nda PKK’lı teröristlere yönelik yaptığı operasyonda, 30 Mart 2006 günü 2’si kadın, 7 teröristi ölü ele geçirdi. Yeni bir eylem yapmak üzere oldukları ortaya çıkarılan teröristlerin üzerlerinde, 20 kilogram TNT patlayıcı ile çok sayıda el bombası bulundu. PKK terör örgütü kendi internet sitesinden ölen teröristlerin isimlerini yayınlayınca, ölü ele geçen ‘Cihan Zilan’ kod adlı Hatice Erbağ’ın, Van’a canlı bombalı eylemi yapmak üzere gelen terörist olduğu ortaya çıktı.

KANDİL'E GİTTİ, GERİ DÖNDÜ

Van Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmada, Van’daki canlı bomba eyleminin ardından, Van’ın Erciş nüfusuna kayıtlı ve 1999 yılında örgüte katıldığı belirlenen kadın terörist Hatice Erbağ’ın, deşifre olduğu için Irak’a geçerek bir süre Kandil’deki örgüt kampında kaldığını belirledi. Kadın teröristin, bir hafta önce 14 kişilik bir grupla Şırnak’ın Silopi İlçesi’nden yeni eylemlere katılmak üzere Türkiye’ye giriş yaptığı ve Cudi Dağı’nda düzenlenen operasyonda ölü ele geçirildiği kaydedildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 12:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?