20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kadının fendi çeteyi yendi

Alparslan Türkeş'in eski koruması olan Tahsin Pehlivanoğlu silahlı çatışmaya girdi. Olaya tanık olan Memduha A., Tahsin Pehlivanoğlu'nun tehditlerine rağmen ifadesini değiştirmeyince eski koruma tutuklandı

Ankara Keçiören'de "çek - senet tahsilatı", "adam yaralama" ve "tehdit" olaylarını organize ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan, merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in eski koruması Tahsin Pehlivanoğlu'nun, tehdit ettiği kadın kuaförü Memduha A.'nın ifadesiyle cezaevine girdiği ortaya çıktı. Pehlivanoğlu'nun katıldığı silahlı çatışmanın tanığı olarak polise ifade veren A.'nın, tüm baskıya karşın ifadesini değiştirmediği belirtildi.

Pehlivanoğlu'nun, Keçiören'deki olaylarda Keçiören Belediyesi'ndeki bağlantılarını da kullandığı ortaya çıktı. Belediyeye ait komplekste kafeterya işleten Pehlivanoğlu'nun et aldığı kasapla yaşadığı silahlı çatışmaya, kasapla komşu olan A.'nın tanık olduğu, gördüğü tüm detayları da polise anlatması üzerine bizzat Pehlivanoğlu'nca tehdit edildiği belirlendi. Çatışmadan sonra hastanede tedavi gören Pehlivanoğlu'nun A.'yı, adamları aracılığıyla hastaneye getirttiği ve ifadesini değiştirmesi için "tehdit ettiği" saptandı.

Tehdit edildiğini polise anlatan A. da, tüm baskıya karşın ifadesini değiştirmedi. Bunun üzerine Pehlivanoğlu, Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Öztürk'ten, kadının işyerinin mühürlenmesi talebinde bulundu. Telefon takibi sırasında Öztürk'ün de "Biz gereğini yapacağız" yanıtı verdiği tespit edildi. Bu görüşmeden sonra zabıta görevlilerinin kuaföre giderek işlem yaptıkları da anlaşıldı.

Müdür serbest kaldı
A.'nın ifadesini değiştirmemesi üzerine Pehlivanoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis daha sonra Öztürk'ü de gözaltına aldı, ancak mahkeme Öztürk'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Borçlu olduğu kişileri etek giydirip sokakta gezdirmekle tehdit eden Pehlivanoğlu'nun, cezaevindeki organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e de bayram mesajı gönderdiği tespit edildi. Pehlivanoğlu'nun kullandığı silahlardan birisinin de, eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından armağan edildiği anlaşıldı.

Milliyet/Tolga Şardan
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?