18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kafa tuttu, sessizlik bozuldu

İskenderun'da, işadamını kaçırıp öldüren ve haraç toplayan çeteye yönelik operasyon genişliyor.

Ali Güler'in elebaşılığındaki çetenin mağdur ettiği işadamları ve işletme sahipleri ifade vermeye başladı. İşkadını Derya Uludağ da (35), nasıl haraca bağlandığını anlattı. Uludağ, çetenin, Çığ Nakliyat adlı firmasındaki TIR'lar için kurulan akaryakıt deposundan 3 bin litre mazot aldığını söyledi. Genç kadın, kardeşi Rıza Uludağ'ı da tehdit eden Ali Güler ve adamlarından şikayetçi oldu.

İskenderun'da geçen yıl 29 Haziran'da kaybolan işadamı İzzettin Orhan'ın (49) kemiklerinin Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunmasından sonra soruşturma derinleştirildi. 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. Çete lideri Ali Güler ve diğer zanlılarla ilgili 52 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

HER ŞEYİ ANLATTI
Çetenin mağdurları da, bir bir şikayetçi olmaya başladı. Bu isimler arasında yer alan işkadını Derya Uludağ'ın yaşadıklarını şöyle anlattığı öğrenildi:

"Nakliyat firmamın deposundaki akaryakıtın azalmasından kuşkulandım. Bir gece garajda nöbet tuttum. Ali Güler'in adamları gelip mazot istediler. 'Artık mazot yok size' dedim. Bunun üzerine Ali Güler'i arayıp durumu bildirdiler. Cezaevinde olan babamın yakın arkadaşı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'dan yardım istedim. Telefonuna şoförü Ercan çıktı. Durumu anlattım. Kendisi hemen garaja geldi ve Ali Güler'i aradı. 'Derya, adamlarının mazot alıp gittiklerini kaydetmiş ve bu görüntüleri polise vereceğini söylüyor' dedi.

Bunun üzerine Ali Güler'in adamları bir daha garaja gelip mazot almadı." İskenderun'da Tezcanlar Oto Galeri'den 30 bin lira taksitle 300 bin TL'ye TIR aldıklarını söyleyen Uludağ'ın ifadesini şöyle sürdürdüğü belirtildi:

"Galeri bize borcumuzu 60 bin TL taksitler halinde ödememizi söyledi. Çok sinirlendim. Durumu Ercan'a bildirdim. Ercan yine Güler'i alarak yanıma geldi. Güler bana, 'Galeri sahiplerini tanıyorum, hallederim' dedi. Daha sonra galeriye gittiğimde borcun arttığını gördüm. 'Öyle uygun gördük, faiz işletildi' dediler. Güler ve adamlarından şikayetçiyim." Bu arada çete tarafından kaçırılarak öldürülen işadamı İzzettin Orhan'ın kemikleri ile oğlu Ahmet'ten alınan örnekler karşılaştırıldı. Cesedin Orhan'a ait olduğu kesinleşti. Kemikler incelenmek için İstanbul'a gönderildi.

Erhan Öztürk - Sabah
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 18:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?