20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kahve falı kurtaramadı

Bursa'da kurdukları paravan şirketlerle piyasayı dolandırdıkları iddia edilen 7 kişilik çete, polisin "Son Gülüş-16" adlı operasyonuyla çökertildi.

67 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu çete liderinin, kahve falından yakalanacağı çıktığı, o yüzden sık sık ev adresini değiştirdiği ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren mali polis, kurdukları paravan şirketlerle piyasayı dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik inceleme başlattı.

Kalite, danışmanlık, tekstil ve mobilya gibi farklı branşlarda 10 ayrı şirket kurup, tefecilik yaptıkları, kırdıkları çeklerin karşılığını ödemedikleri, alacaklılara ödeme için kimsenin olmadığı hayali şirket adreslerini vererek 25 kişiyi 500 bin YTL dolandırdıkları iddia edilen 7 kişilik çete, polisin 'Son Gülüş-16' kod adlı operasyonuyla göçertildi.

Kahve falcısının, "Polis tarafından gözaltına alınacağını" söylemesi üzerine korkup sık sık adres değiştirdiği öne sürülen Serdar A.'nın, sevgilisi Yeşim B. ile birlikte Bademli'deki villaya yapılan şok baskınla gözaltına alındı.

Polisin eş zamanlı olarak 6 farklı eve gerçekleştirdiği baskınlarda diğer şüpheliler de yakalandı. Çete lideri olmakla suçlanan Serdar A.'nın Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğu, ve dolandırıcılık suçundan 67 ayrı kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerden Serdar A. (35), Yeşim B. (33), Özden C. (36), Yıldıray P. (33), İsmail A. (41), Halil K. (46) ve Mehmet D. (41), "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Sevgilisiyle birlikte kelepçelenen Serdar A., ekip otosuna bindirilirken, "Bu emniyetin bize bir oyunu. Bizi teşhir ediyorlar" diye konuştu.

Mali polis, mağdur sayısının daha da artmasını bekleniyor

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 11:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?