25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kaide'de de Ergenekon izi

Kaide operasyonunda gözaltına alınanların sorgusu sürerken ortaya çıkan iddialar: Oluşumun yurtdışında bulunan üst düzey sorumlusu Ergenekon örgütüyle irtibatlı. Yakalanmamak için Türkiye'ye gelmeden dışarıdan koordinasyon sağlıyor

 

 

Kaide örgütüne yönelik operasyonda İstanbul’da gözaltına alınan 25 kişinin sorgusu sürerken, zanlıların, önemli isimlerin de aralarında bulunduğu kişilerle ilgili fişleme yaptığı ve suikast silahı olan Kanas ve havan temin etmek istedikleri belirtildi. Bir başka iddiaya göre, 25 kişilik oluşumun yurtdışında bulunan üst düzey sorumlusu Ergenekon örgütüyle irtibatlıydı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı koordinesinde 16 ilde düzenlenen ve İstanbul’daki operasyonda gözaltına alınan Kaide örgütü üyesi 25 kişinin sorgusu devam ediyor. Zanlıların arasında Türkiye Sorumlusu M.D., Vakit gazetesi eski yazarı M.K., Avrupa yakası sorumlusu imam, Anadolu yakası sorumlusu öğretmen, iki eşcinsel ve fuhuş yapılan randevu evlerine kadın sağladığı öne sürülen iki de bulunuyor. Yapılan sorgulama sonunda oluşumun üst düzey yetkilisi olan kişinin Avrupa’da olduğu belirlendi. Bu kişinin Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde adı geçenlerle irtibatlı olduğu, yakalanmamak için Türkiye’ye gelmediği koordinasyonu dışarıdan sağladığı kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, oluşum içinde sorumlularla çete üyeleri arasında iletişim iki şekilde sağlanıyordu. İlk yöntem, açık iletişim denilen internet üzerinden yapılıyordu. Alınan kararlar diriliszamani.com ve siyahsancaklarblogcu.com adresleri üzerinden iletiliyordu. Burada oluşturulan forumlarda karşılıklı sohbet imkanı da bulunuyordu. İkinci yöntemde ise iletişim gizlice gerçekleşiyordu. Oluşum içinden sözü geçen bir kişi yurtdışına çıkarak üst düzey sorumluyla yüz yüze görüşüyordu. G

örüşmelere katılan kişi aldığı mesajları Türkiye’ye geldikten sonra kendi aralarında medrese dedikleri hücre evlerinde aralarında konuşuyordu. Toplantının yapılacağı akşamlar birbirlerine ‘Akşam çay içelim’ diyerek buluştukları ifade edildi. Eylem planı içerisinde oldukları öne sürülen zanlıların aralarında önemli isimlerin de bulunduğu birçok kişiyi fişledikleri ifade edildi. Suikast yapmayı düşünen çete üyelerinin bu amaçla Kanas denilen suikast silahı ve havan temin etmeye çalıştığı anlaşıldı.

Ayrıca gözaltındaki zanlılardan yazar M.K.’nın oğlunun da 15 gün önce narkotik maddeyle yakalandığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre M.K.’nın oğlu 10 Ocak 2010 günü Güngören’de uyuşturucu maddeyla yakalandı. Gözaltına alınan zanlı Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan baskında ele geçirilen 20 laptop, bin 700 CD, çok sayıda el bombası, av tüfeği ve örgütsel dökümanların incelemesi devam ediyor. İlk incelemelerde ele geçirilen el bombalarının bir kısmının Rus bir kısmının (Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu) M.K.E yapımı olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında sorguları devam eden bu kişilerin yarın Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edileceği belirtildi.

Elvan Ezber - Radikal
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 18:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?