22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kalpazanlar, çocukları kullanmış

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, küçük yaştaki 4 çocuğu kullanarak piyasaya sahte para sürdükleri iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İlhan A, Vedat K. ve Mehmet Abdi S.'nin, İstanbul'dan getirdikleri sahte paraları küçük yaştaki 4 çocuk aracılığıyla piyasaya sürdüklerini belirleyen güvenlik güçleri, bu kişileri takibe aldı.

Zanlıların Tahtakale Mahallesi'nde bir inşaat şirketi adına kiraladıkları öne sürülen büroya düzenlenen operasyonda, İlhan A. ve Vedat K. ile yaşları 13 ile 16 arasında değişen M.Ş, U.B, E.G. ve H.T. yakalandı. Büroda yapılan aramada, sahte 26 adet 100, 5 adet 50 YTL ile 2 adet 100'lük ABD Doları ile 11 ve 27 milyar liralık iki adet çalıntı çek ele geçirildi. Aynı suçtan aranan zanlılardan Mehmet Abdi S. de Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde çalıntı bir otomobilde yakalanmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Gözaltına alınan 2 zanlının, ''suç işlemek için teşekkül oluşturmak, oluşturulan teşekkülle küçük yaştaki çocukları tehditle alıkoymak, çocuklara zorla piyasaya sahte para sürdürmek, sahte para bulundurmak ve parada sahtecilik'' suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Bu arada zanlılar tarafından zorla suça teşvik edildiği öne sürülen çocukların da Çocuk Şube Müdürlüğü'nde bilgilerine başvurulmasından sonra ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?