28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kameramana tecavüz tutuklaması

kameramanBaşakşehir'de beş yaşındaki çocuğa tecavüze yeltendiği gerekçesiyle yakalanan T.K., olayı görenlerce teşhis edildi

Başakşehir'de bir çocuğa tecavüz etmeye çalıştığı öne sürülen kameraman T.Ç. tutuklandı. Polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen T.Ç. tacize uğrayan çocuk ve görgü tanıkları tarafından teşhis edildi.

26 Haziran'da saat 19.30 sıralarında Başakşehir 2. Etap Olimpiyat Stadı bağlantı yolunda otomobilleriyle ilerleyen üç arkadaş, Olimpiyat Stadı'nın yakınlarında bir arabanın içinde bir kişinin küçük bir çocuğun üstündeki kıyafetleri çıkardığını gördü. 

Şüphelenen kişiler arabalarını durdurarak gizlice izlemeye başladı. Bu kişinin çocuğu ağaçların arasına götürdüğünü ve tecavüze yeltendiğini gören üç kişi, zanlıyı yakaladı ve dövdü. Panik halinde olan beş yaşındaki O.K.'yi sakinleştiren vatandaşlar, polise haber verdi. Zanlı vatandaşların boş bulunduğu bir an kaçmayı başardı. Polis Başakşehir'de eşkâlini belirlediği sapığı ararken olay yerindeki otomobili incelemeye aldı. Otomobilden 39 yaşındaki kameraman T.Ç.'nin ruhsatı, kimlikleri, cep telefonu ve anahtarları çıktı.

O.K.'nin ailesi karakola başvurarak şikâyetçi oldu. Polis de arabadaki kimliğinden yola çıkarak T.Ç.'yi aramaya başladı.

T. Ç ise saat 21.30 sıralarında otomobilinin çalındığını iddia ederek polise başvurdu. Karakola giden ve yüzünde darp izleri bulunan T.Ç. gözaltına alındı. O.K. ve görgü tanıkları tarafından teşhis edildiği belirtilen T.Ç. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
      
İki ifade arasında çelişki

Zanlı polisteki ifadesinde "Yol kenarında alışveriş yaptığım sırada bir kişi otomobilime binip kaçtı. Bu sırada olay yerindeki kişilerle aramızda kavga çıktı" dedi. T.Ç.'nin eşi savcılığa verdiği ifadede "Eşim öfkeli bir şekilde eve geldi. Banyoya girip elini yüzünü yıkadı. Ardından da üzerindeki elbisesini değişti. Çıkardıklarını bir poşete alıp gitti.

Otomobilinin çalındığını şikâyet için polise gideceğini söyledi" dedi. Emniyet yetkilileri, eve hiç gitmediğini söyleyen zanlıyla eşinin ifadelerinin çeliştiğini söyledi. Polis daha önce aynı bölgede meydana gelen ve faili meçhul kalan benzer olaylar ile ilgili olarak da T.Ç'yi sorguladı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 09:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?