24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kanlı eller iş başında

Urfa'da 18 yaşındaki genç kızı kuzeni 'yanlışlıkla' vurdu. 14 yaşındaki Z.E ise ailesine rağmen sevgilisiyle birlikte olunca korumaya alındı.

Pek çok kez töre cinayetleri ile sarsılan Şanlıurfa, önceki gece de iki genç kızın öyküsüyle gündeme geldi.

Harran’da, 18 yaşındaki Fatma Tanır amcasının oğlu tarafından öldürüldü. Olayın yanlışlıkla olduğunu söyleyen A.T.’nin 15 yaşında olması töre cinayeti kuşkusuna neden oldu. Viranşehir’de ise bir süre önce sevgilisiyle kaçan Z.E. olası töre infazına karşı devlet korumasına alındı.

Önceki gece bir ihbar üzerine Harran’ın Meydankapı Köyü’ne giden jandarma, Fatma Tanır’ı evde av tüfeği ile öldürülmüş olarak buldu. Yakınları cinayetin kazayla olduğunu iddia ederken, 15 yaşındaki kuzeni A.T., tüfekle oynadığı sırada yanlışlıkla tetiğe dokunarak karşısında duran Tanır’ı vurduğunu iddia etti. A.T. gözaltına alınırken, gece geç saatte yaşanan olay şüphelinin yaşının küçük olması nedeniyle güvenlik güçlerini kuşkulandırdı. Genç kızın töre cinayetine kurban gitmiş olma ihtimalini de göz önünde bulunduran jandarma, diğer aile fertlerini de gözaltına aldı ve olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

‘Muayene’ ve koruma

Viranşehir’de ise bir süredir kayıp olduğu için aranan 14 yaşındaki Z.E. kendisini kaçırmakla suçlanan 23 yaşındaki Aziz Demir ile birlikte kimlik kontrolünde yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen ve sevgilisiyle birlikte olduğu anlaşılan Z.E., birbirlerini sevdiklerini ancak ailesi onay vermediği için kaçtıklarını, Demir’le kendi isteğiyle birlikte olduğunu söyledi. Yakınlarının kendisini öldürmesinden korktuğunu söyleyen genç kız, savcılık talimatıyla devlet korumasına alındı

...
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 09:43:54
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 09:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?