28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kantinciye kızan seyyar satıcılar okulu bastı

Adana'da bir ilköğretim okulunun kantincisi, seyyar satıcıları şikayet edince, okul bahçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Kantincinin yakınlarının da simit satan bir fırını basması sonucu çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Koza Mahallesi'ndeki Koza İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda, okulda aracıyla seyyar kantincilik yapan Ali Türkan (16), okul çevresindeki simit satan seyyar satıcıları Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne şikayet etti. Zabıta ekipleri, seyyar satıcılar hakkında işlem yaparak okul çevresinde simit satmalarını yasakladı. 

Bugün sabah saatlerinde, seyyar satıcılardan birinin oğlu olduğu bildirilen kişi kar maskesi giyerek okula geldi. Teneffüse çıkan öğrencilerin bahçede bulunduğu sırada kar maskeli kişi, kantinci Ali Türkan'a 2 el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. 

Dizinden ve kalçasından yaralanan Türkan, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı haber alarak hastaneye gelen yaralı gencin babası ve kardeşleri daha sonra silahlı saldırıyla ilgileri bulunduğu gerekçesiyle Karataş Caddesi üzerindeki Devlet Hastanesi karşısındaki simit fırınını bastı. Burada çıkan kavgada, baba Halil İbrahim Türkan (50) kalçasından, çocukları Abdullah Türkan (18) ayağından, Hüseyin Türkan (22) kalçasından silahla, Cabir Türkan (23) kalçasından bıçakla, Mehmet Türkan (28) ise bıçakla yüzünden ve elinden yaralandı. Durumu ağır olan Mehmet Türkan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, 1 adet silah ve 1 adet bıçak ele geçirildi. 

Bu arada, yaralı yakınlarının simit fırınına gerçekleştirmek istediği saldırıyı olay yerine gelen polis önledi. Takviye gönderilen çevik kuvvet polisi fırın ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 13:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?