30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Karakolda vuruldu

KARAKOLDA CİNAYET

Adana'nın Ceyhan ilçesinde kavgaya karışıp kendisini dövenlerden şikayetçi olmak için karakola giden 26 yaşındaki Adil Malay, ifadesi alındığı sırada polislerin gözü önünde davacı olduğu kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Olay, sabah 04.00 sıralarında, Gaziosmanpaşa Polis Merkezi'nde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle kavga eden iki gruptan darp edilerek yaralanan Adil Malay, karakola giderek şikayetçi oldu. Malay'ın şikayeti üzerine, Ceyhan Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Niyazi A. karakola getirilerek ifade odasına alındı. Niyazi A., ifade odasında Adil Malay ile karşılaşınca belinden silahını çekip şahsa kurşun yağdırdı. Malay olay yerinde hayatını kaybederken, Niyazi A. polisler tarafından etkisiz hale getirilip nezarethaneye götürüldü. Adil Malay'ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Oğlunun karakolda öldürülmesine anlam veremeyen 60 yaşındaki baba Mustafa Malay, "Kendisini dövenlerden kurtulmak için karakola sığınmış. İfade verdiği sırada güvenlikçi gelip oğlumu öldürmüş. Karakola giren birinin üstünü nasıl aramazlar? O kadar polisin arasında bir cinayet nasıl işlenebilir? Bu işin peşini bırakmayacağım. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

VALİ ATIŞ: "POLİSİN GÜVENİ SUİSTİMAL EDİLMİŞ"

Bu arada polis karakolunda işlenen cinayetle ilgili bir açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış, olayın güven suistimali sonucu meydana geldiğinin altını çizerek, "Cinayeti işleyen kişi özel bir güvenlik görevlisi. Eğer normal vatandaş olsaydı gerekli tarama yapıldıktan sonra içeri alınırdı. Belediyeye bağlı bir güvenlik görevlisi olduğundan memurlar üzerinde güven oluşturmuş. Katil zanlısının yaptığı, güven ortamını açıkçası suistimal etmektir" dedi. Bu olayın ardından kendisinin ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in çok üzüldüğünü belirten Atış, "Böyle bir olay bir daha olmamalı. Keşke hiç yaşanmasaydı. Çok yönlü tahkikat sürüyor" dedi.

KARAKOLDA CİNAYET
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 09:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?