20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Karar anı yaklaşıyor

Deniz Feneri e.V.’nin üç yöneticisinin toplanan yardım paralarını amaç dışı kullanmaktan yargılandığı davaya bugün 5’inci duruşmayla devam ediliyor. Soruşturmayı yöneten komiser Böhm, 4’üncü duruşmada yarım kalan açıklamalarını sürdürecek

Almanya’da bağış amacıyla toplanan milyonlarca euro’nun amaç dışı kullanıldığı iddiası üzerine açılan davada, Deniz Feneri e.V.’nin üç yöneticisinin tutuklu olarak yargılanmalarına bugün yapılacak beşinci duruşmayla devam edilecek.
Özel bağış komisyonu başkanı, mali başkomiser Alexander Böhm, mahkeme heyetindeki bir kadın yargıcın akrabasının kaza geçirmesi nedeniyle geçen salı günü yapılan dördüncü duruşmada yarım kalan açıklamalarına bugünkü duruşmada devam edecek.
Yaklaşık 2 yıldır Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten Böhm’ün, 400 sayfalık nihai raporundan pasajlar okuyarak, sorulara yanıt vermesi bekleniyor. Duruşmada ayrıca işlenen suçların siyasi çerçevesine de değinilmesi bekleniyor.

Karar anı yaklaşıyor
Deniz Feneri e.V.’nin yöneticileri olan tutuklu sanıklar Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş, ilk celsede yapılan anlaşma (deal) gereği, Alman hukukuna göre suçlarını kabul etmiş sayıldıklarından, yargılamanın uzun sürmesi beklenmiyor.
Daha önce yapılan planlamada, duruşmaların yıl sonuna kadar sürebileceği öngörülmesine karşın mahkeme heyeti başkanı Dr. Johann Müller, salı ve çarşamba günleri fezlekenin okunarak karar aşamasına gelmeyi plandıklarını açıkladı.

Dosya gönderilebilir
Polisin nihai raporunun okunmasından sonra, savcılığın fezlekesini sunması ve savunmaların alınmasından sonra, kararın okunması gerekiyor.
Varılan deal gereği, avukat ve savcıların temyiz haklarından feragat ettiklerini açıklamasıyla, ekonomik suçlara bakan 26. Ceza Dairesi’nin kararı kesinlik kazanacak.
Deal gereği Mehmet Gürhan’ın en çok 6, Mehmet Taşkan’ın 3, Firdevsi Ermiş’in ise 2 yıl tecilli hapis cezası alması bekleniyor. Yine anlaşma koşullarınca sanıkların dosyaları, ancak, Türkiye’nin talebi halinde Türk adli ve idari makamlarına gönderilecek.
Bugünkü duruşmayı CHP’lilerin yanı sıra DSP’li gözlemcilerin de izlemesi bekleniyor..

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 08:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?