18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Katilden polise teşekkür mektubu

Katil, polise teşekkür mektubu yolladı

 Evine misafir gelen 30 yaşındaki Birsen Duba’yı, nikahsız eşi Selma Karcı ile birlikte iple boğarak öldürüp üç bileziğini gasp eden ve olaydan altı yıl sonra Adana’da yakalanan 34 yaşındaki Mustafa Kaya, cezaevinden polislere teşekkür mektubu gönderdi.


Kahramanmaraş, 2003: Birsen Duba, oğlu 3 yaşındaki Murat ile evden çıkıp bir daha dönmedi. Murat bir kaç gün sonra sokakta terk edilmiş bulundu. Genç kadının cesedi uzaktan tanıdığı Mustafa Kaya ve iki çocuk annesi nikahsız eşi Karcı’nın terk ettiği evde, mahalleye yayılan ağır koku nedeniyle bulundu. Bilezikleri yoktu

Kahramanmaraş ve Adana polisinin izlediği çift, altı yıl sonra bir ay arayla yakalandı. Cinayeti kendisinin işlediğini eşinin ilgisinin olmadığını itiraf eden Kaya, polise bir mektup gönderdi:

“Beni Adana’da yakalayan Kahramanmaraş’a getiren polis ağabeylerim, sizler yağmurlar gibi özel, rengarenk açan güller kadar güzel, melekler kadar narin insanlarsınız. Sizin sayenizde vicdanım rahatladı. Bir katile polisin bu kadar şefkatli davranacağı hiç aklıma gelmezdi. Yıllardır vicdan azabı ile uyku uyuyamıyordum. Şimdi rahat rahat uyuyorum. Bana ısmarladığınız Adana kebabı için, yol boyunca verdiğiniz sigara ve ikram ettiğiniz çaylar için hakkınızı helal edin. Yıllarca meslektaşlarınızı peşimden koşturup onları üzdüğüm için de özür diliyorum.”

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 05:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?