26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Katilin ini Bursa'da bulundu

BURSA’da jandarma 8 kişinin ölümüne neden olan sahte rakıları piyasaya sürdüğü iddia edilen bir kişiyi arıyor. Yapılan operasyonda 1 kapak makinesi, 405 litre doluma hazır kaçak rakı, 480 boş rakı şişesi, çok sayıda sahte bandrol etiketi ve rakı kapağı imalatında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Bursa’da 18 Mart tarihinden sonra yol kenarına bırakılan sahte rakıdan içtikler için yaşamını yitirenlerin sayısı dün ölen İbrahim Cinoğlu ve Mustafa Gönen ile birlikte 8’e yükseldi. Ölümlerin ardından operasyon düzenleyen Bursa Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, son bir hafta içerisinde 1 kapak makinesi, 70 cc 432 sahte viski, doluma hazır 405 litre sahte rakı, 480 boş rakı şişesi, 210 sahte bandrol etiketi ve çok sayıda rakı kapağı ve içki imalatında kullanılan malzeme ele geçirdi.

Jandarma piyasaya sahte içki sürdüğü ileri sürülen adı açıklanmayan bir kişiyi arıyor. Son olarak 2 kişinin öldüğü Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş ve İsmetiye Mahalleleri’ndeki kontrollerini sürdüren jandarma, özel eğitim görmüş köpeklerle birlikte tarla, bahçe ve yol kenarlarında kaçak içki ararken, vatandaşları da sahte rakıya karşı anons yaparak uyarıyor.

2'Sİ DE İŞSİZDİ

Bursa’da sahte rakıdan dün sabah ölen İbrahim Cinoğlu ile dün gece kurtarılamayan Mustafa Gönen’in 3’er çocukları bulunduğu, Cinoğlu’nun ekonomik kriz nedeniyle çalıştığı dokuma atölyesinden iki ay önce, Gönen’in ise temizlik firmasından 3 ay önce çıkartıldığı öğrenildi.

Yol kenarında bulunan sahte rakıdan içtikleri için yaşamlarını yitiren Cinoğlu ve Gönen’in bugün Bursa’da toprağa verilmesi bekleniyor. Mustafa Gönen’in akrabası olan Salih Özcan, “Mustafa, yok yere kurban gitti. Bu işi kim yapıyorsa bulunsun ve en ağır cezaya çarptırılsın. Yazık oldu” dedi.

1'İNİN DURUMU AĞIR

Bu arada buldukları sahte rakıdan içtikleri için zehirlenen ve Medikal Park Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yatan Ahmet Kara’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İçtikleri sahte rakıdan zehirlenerek, Muradiye ve Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Necati Üre, Murat Gülveren ve Hüseyin Özçimen’in sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

18 MART TARİHİNDEN SONRA 8 KİŞİ ÖLDÜ

Bursa’da 18 Mart gününden itibaren, sahte rakı içen Mudanya İlçesi’nde yaşayan Hasan Erdem (78) ve Saip Telli (59) ile Mustafakemalpaşa’da oturan İsmail Güven (50), Osmangazi İlçesi’ne bağlı Ovaakça Beldesi’nde yaşayan Nazmi Kahraman (36) ile Büyükorhan İlçesi’nde gazinoda konsomatris olarak çalışan Kader Coşkun zehirlenip ölmüşlerdi. Bursa’da sahte bu hafta ise Zafer Kara’dan sonra İbrahim Cinoğlu ve Mustafa Gönen’in de yaşamını yitirmesiyle sahte rakıdan ölenlerin sayısı 8’ye yükseldi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?