20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Katliam yapıp intihar etti

İsmet Paşa Mahallesi, Mutlu Sokak'ta dün saat 05.00 sularında meydana gelen olayda Devlet Su İşleri'nde çalışan Ökkeş Çelebi'nin (40), 6 aydır ailevi problemler yaşadığı belirtildi. Son zamanlarda psikolojisinin iyice bozulduğu, konuşmasında dahi değişiklikler olduğu bildirilen Çelebi'nin olay gecesi eşiyle sabaha kadar tartıştığı kaydedildi. Büyüyen tartışmada kontrolünü kaybeden Çelebi, önce küçük kızı Sevilay'ı (3) ve eşi Zübeyde'yi (35) vurdu. Küçük kız hemen hayatını kaybederken yaralanan anne diğer odada bulunan çocuklarının üzerine kapanarak onları korumak istedi. Gözü hiçbir şey görmeyen Çelebi, eşi ve çocukları Ahmet (12), Meryem (14) ile Şaziye'ye (8) kurşun yağdırırken, silahtaki son kurşunu da kendisine sıkarak intihar etti. Çelebi'nin üst komşusu, silah sesini duyduğunda hemen aşağıya indiğini ve Çelebi'yi elinde silahla gördüğünü belirterek, "Beni görünce, 'Def ol git buradan. Seni de öldürürüm. Bana iftira attılar.' dedi. Ben de polisi aradım ve durumu bildirdim. Polis geldiğinde 6 kişinin cesediyle karşılaştık." diye konuştu. Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, ailenin yakınları sinir krizleri geçirdi. Komşuları, Ökkeş Çelebi'nin Devlet Su İşleri'nde çalıştığını ve çevresinde sevilen biri olduğunu, böyle bir şeyi yapmasına anlam veremediklerini söyledi. Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'ün incelemesinin ardından cesetler Kilis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Psikolojik rahatsızlığı olan baba Çelebi'nin cinnet getirmesiyle ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Altındağ, ağır depresyonda olan kişilerin sadece kendisine değil, yakınındaki kişilere de zarar verebildiğini söyledi. Böyle olaylarda kişilerin umutsuzluk, çaresizlik ve geleceğe dönük kaygılara ilişkin duygular yaşayabildiğini ifade eden Altındağ, "Hasta, yaşamına son vermeyi sadece kendisi için değil, yakınları için de kurtuluş olarak görebilir. Çok nadiren altta yatan bir psikolojik sorun olmadan böylesine ani olaylar gelişebilir." şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 04:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
songül dogan IP: 88.241.250.xxx Tarih : 17.08.2008 14:15:48

bu kadarıda pes dogrusu ne vardı bukadarda hiddetlenecek allah yardımcıları olsun zor bişey allah kalanra ailesine sabırlar versin allahım sen nelere kadirsin çok üzüldüm akrabam oluyorlar ne diyecegimi bilmiyorum şok tayım hala nedir bukadar ya allahım bide şu iftira eden insanlar nasıl uyuyolar acaba iyimi yaptılar vicdan azabı çekmiyolarmı yazıklar olsun dedikoduculara işte bir yuvayı darmadagın ettiler insanlar biraz şu diline sahip olsunlar