19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kayıp çiftte şaşırtan gelişme

Anne ve babasını kaçırmış

Bursa'nın İznik ilçesinde 2 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan milyoner yaşlı çiftin çocukları, anne ve babasını kaçırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Polisler, kayıp çiftin cesedini bulabilmek için İznik'te çok defa kazı gerçekleştirmiş, bir bulgu elde edememişti.

İznik Beyler Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde oturan Ahmet Refik Öner (82) ve Emine Öner (73) isimli çift 2 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Yaşlı çiftin evinden ses çıkmaması üzerine şüphelenen komşuları durumu polise bildirmiş, olay yerine gelen polis Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yaptığı kazıda bir sonuç elde edememişti.

4 milyon liralık mal varlığı olan İznikli emlak zengini çiftin Türkiye'nin her yerinde aranması için İznik Cumhuriyet Savcılığı da talimat çıkarmıştı. Yaşlı çiftin Bursa'da oturan emekli öğretmen kızı Zeliha Bedel (55) ve ortanca oğlu Çanakkale'de oturan emekli astsubay Kamil Öner (50) anne ve babalarını en küçük kardeşleri İstanbul'da yaşayan Kenan Öner'in kaçırdığını savcılıktaki ifadelerinde iddia etmişlerdi. Kenan Öner ise anne ve babasını bulana 200 bin lira vereceğini açıklamıştı.

SAVCILIK TUTUKLAMA KARARI ÇIKARDI

2 yıldan beri yaşlı çifti oturdukları evin fosseptik çukurlarında bile arayan İznik Cumhuriyet Savcılığı aldığı ifadeler doğrultusunda anne ve babasını kaçırdığı şüphesiyle çiftin küçük çocukları Kenan Öner (48) hakkında tutuklama kararı çıkardı. Aylarca ikamet ettiği İstanbul'un değişik bölgelerinde aranan Kenan Öner, Gaziosmanpaşa semtinde polisler tarafından yakalandı. Mahkeme tarafından tutuklanan Öner, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Daha önce Fransa'da bir kişiyi yakarak öldürdüğü öne sürülen ve evrakta sahtecilik gibi birçok suçtan sabıkası bulunan Kenan Öner'in anne ve babasının kaçırılmasıyla ilgili ifade için İznik Cumhuriyet Savcılığına getirileceği öğrenildi. Öner'in ifadesi doğrultusunda yaşlı çiftin hayatta olup olmadıkları ve nerede oldukları da gün yüzüne çıkacak.




 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?