19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kemiklerin sahibi bulundu!

Ormanlık alanda bulunan kemiklerin Sezai Rahmi Özden'e ait olduğu netleşti.

İzmir'de düzenlenen operasyonda gömülü olarak bulunan kemiklerin, DNA testi sonunda, 2004 yılında kaçırılan iki demir çelik fabrikasının sahibi Sezai Rahmi Özden'e ait olduğu belirlendi.

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde sahibi olduğu Sözden Demirçelik’i ve aldığı Ege Metal’i sattıktan sonra, 2004 yılı Ekim ayında ortadan kaybolmuştu.

İki çelik fabrikası vardı

Aliağa’daki Sözden Demirçelik’in sahibi Sezai Rahmi Özden, 2002’de borçları yüzünden el konulan Ege Metal’i satın aldı ve Fabrikanın adını Say Metal olarak değiştirdi. Özden bir hafta sonra ise Say Metal’in hisselerinin büyük bölümünü Erol Evcil’in adamı olduğu öne sürülen Ahmet Büyükdoğan’a devretti.

Bu dönem saldırıya uğrayan ve ayaklarından kurşunlanan Özden, bir süre sonra fabrikası Sözden Demirçelik’i de elinden çıkardı. Kurşunlamanın ardından İzmir dışında yaşamaya başlayan fabrikatör, 11 Ekim 2004’de eşi Zehra Özden’i arayıp, “Yurt dışına gidiyorum bir müddet görüşemeyeceğiz” dedikten sonra telefonu kapattı. Ve işadamından o günden sonra bir daha haber alınamadı.

Özden’in eşiyle konuşmasından bir gün önce İstanbul’da bir akaryakıt istasyonundan 34 MM 51 plakalı Mercedes otosuna benzin aldığı belirlendi ancak daha sonra gittiği yer anlaşılamadı.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 23:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?