19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Keşif-2' operasyonu: 26 gözaltı

İzmir polisi tarafından düzenlenen 'Keşif-2' operasyonunda gözaltına alınan 6'sı Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü'nde memur toplam 26 kişinin sorgusu devam ediyor. Zanlılar, bugün sabah sağlık raporu için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından dün düzenlenen operasyonla ilgili soruşturma titizlikle yürütülüyor. Gözaltında bulunan zanlılar ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. İfadeleri tamamlandıktan sonra Cuma günü adliyeye sevk edilecek olan zanlılar bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Basın mensuplarını karşısında gören bazı zanlılar yüzlerini kapatırken bazıları soruları cevaplamadı. 

NELERLE SUÇLANIYORLAR 

Mali polis, şahısların, şirketlere ait ithalat / ihracat ürünleri ile ilgili alınan numunelerin gıda kodeksine uygun çıkarılmasını teklif ederek numune başına 500 YTL rüşvet aldığını tespit etti. Görevlilerin ayrıca, ithalat ve ihracat şirketlerinin İl Kontrol Laboratuvarı'na analize giren numune ürünlerine müdahale ederek istenilen seviyede analiz raporlarının sağlandığı, Tarım İl Müdürlüğü'nce verilen Gıda Sicil, GSM Ruhsatı ve Üretim izni belgelerinin denetimlerinde, eksikliklerinin denetim
raporlarında belirtilmeyerek rüşvet alındığı ve belgelerin denetim raporuna göre verildiği, taşınmış olan iş yerlerinin eski adreslerinde varmış gibi denetim raporu tanzim ederek rüşvet karşılığında üretim izni verildiği, üretim izin sertifikası olmayan iş yerlerinin faaliyetinin durdurulması için iş yerine mühürleme yapıldığı, ancak mühürlerin rüşvet karşılığında gevşek bırakarak iş yerlerinin faaliyetine devam etmesinin sağlandığı, üretim izni olmayan iş yerlerine haberli denetimler yapıldığı tespit edildi. Polis ayrıca, zanlıların rüşvetleri tuvalet, ganyan bayii ve otoparklarda aldığını ortaya çıkardı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 17:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?