20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kim bu ünlü iş adamı?

Operasyonda 16 zanlıdan 10’u tutuklandı. Polis tablolardan birinin arkasında ünlü bir işadamına yazılmış doğum günü kutlama notu buldu.Rusya’dan Mersin Limanı’na gelen tırda 14 adet paha biçilemeyen tablo ele geçirildi.

Operasyonda Hz İsa, Hz. Meryem ile Hıristiyanlığın kutsal saydığı kişilere ait tablolar bulundu. Kaçak malların ünlü uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hacı Havar’a ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 16 kişiden 10’u tutuklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, Rus polisi ile ‘ìşbirliğine’ giderek uluslar arası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir organizasyonu 9 ay boyunca takibe aldı.

DENİZDE SICAK TAKİP

Poliste uyuşturucu ‘baronu’ olarak kaydı bulunan Ö.H.ínin lideri olduğu şebekenin faaliyetleri adım adım izlendi. Rusya’dan gemiye yüklenen tır Mersin Limanı’na gelinceye kadar uluslar arası karasularında takip edildi. Mersin Limanı’na inen tıra operasyon düzenlendi.

KOD ADI AKDENİZ

33 Akdeniz-33 kod adlı operasyon Mersin dışında Ankara, İstanbul ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak gerçekleşti. Narkotik polisleri ve dedektör köpekler yüklü miktarda eroin bekledikleri plastik malzeme beyan edilen tırda 14 adet tablo (ikon) ele geçirildi. Aralarında eroin baronu Ö.H. ve M.H.’nin de bulunduğu 16 kişi 6 ilde gözaltına alınarak Mersin’e getirildi.

POLİSE İFADE VERECEK

Soruşturmayı derinleştiren polis tablolar üzerinde yaptığı incelemede bir bilgi notuna ulaştı. Hz İsa tablolarından birinin arkasına İngilizce olarak ' Sayın .... doğum günün kutlu olsun' notunu buldu. Bu not tutanakla dava dosyasına eklendi. Savcılık önümüzdeki günlerde sözkonusu işadamının ifadelerine başvuracak. Zanlılardan, tarihi eser kaçakçılığına yönelen eski eroin baronu Ö.H., M.H., A.Ç., M.Ç., E.K. ve H.L.’nin de bulunduğu 10 zanlı mahkemece tutuklandı.

Hz. Meryem ve Hıristiyanlarca kutsal sayılan değerlere ait ikonalar ise incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Uzmanlar tırın gizli bölmelerinde ele geçirilen 14 adet tablonun tanesine yaklaşık 3 milyon dolarlık değer biçtiler. Şebekenin tabloları Avrupa’ya pazarlamayı planladıkları belirlendi.

Bugün
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 00:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?