29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kıskanç Çinli gelin kocasını bıçakladı

Çinli gelin kıskançlık nedeniyle kocasını bıçakladı


Rehberlik yapan Türk vatandaşı Müfit Can Özkan (30), beş yıldır evli olduğu Çin vatandaşı eşi Yujing Su Özkan (43) tarafından aşırı kıskançlık nedeniyle 15 yerinden bıçaklanınca boşanma davası açtı. İlk duruşmaya katılan Yujing Su Özkan, "Beş yıllık bir evliliğim var. Ben boşanmak istemiyorum. Münferit bir olay meydana geldi" dedi.

Çin'de bir seyahat acentası sahibi olan ve aynı zamanda Türkiye'de rehberlik yapan Özkan, beş yıl önce İstanbul'da Çin restorantında çalışan Çin vatandaşı Yujing Su ile, tanıştıktan kısa bir sonra evlendi. Çiftin bu evliliklerinden Cansu adını verdikleri bir kızları oldu. Bir süre İstanbul'da oturan çift, daha sonra Ankara'ya taşındı.

Sevgililer günü için geldi

Çiftin arasında bir süre sonra kıskançlık nedeniyle tartışmalar başladı. İş için Çin'de bulunan Özkan, 14 Şubat Sevgililer Günü için Ankara'ya geldi. 15 Şubat akşamı Özkan, iş için sık sık Çin'e gitmesine sinirlenen ve aşırı derecede kıskançlık gösteren eşine, "Bu evlilik böyle yürümez. Bu işi bitireceğim" dedi. Sonra bilgisayarın başına oturdu.

15 yerinden bıçakladı

İddiaya göre mutfaktan bir bıçak alan kıskanç eş, kocasını, bilgisayar masasının başındayken 15 yerinden bıçakladıktan sonra çağırdığı ambulansla Onkoloji Hastanesi'ne götürdü. Özkan, polislere kendisini eşinin bıçakladığını söyledi. Kıskanç eş gözaltına alındı. Bir gece Yabancılar Şubesi'nde tutulan Yujing Su Özkan, adliyeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ben boşanmak istemiyorum

Kocasını bıçaklayan Çinli eş hakkında ağır ceza mahkemesinde ceza davası açılırken, çiftin boşanma davasının ilk duruşması da dün Ankara 3. Aile Mahkemesi'nde görüldü. Yujing Su Özkan, tercüman vasıtasıyla verdiği ifadesinde, boşanmak istemediğini belirterek, 2.5 yaşındaki kızı Cansu'yu da 1 ay süre ile görmek istediğini belirten bir protokol verdi.

Kaçırma girişimi

Davacı avukatı Abdülhalik Yücesoy, davalının Anneler Günü'nden bir gün önce kızını görmek için Demetevler'deki eve polisler eşliğinde gittiğini ancak küçük kızı kucağına alır almaz dışarıya fırladığını söyledi. Polislerin müdahalesi üzerine olası bir kaçırma girişimine engel olunduğunu belirten Yücesoy, protokole karşı çıktı. Duruşma, taraflara yazılı olarak delillerini sunmaları için süre verilerek, ertelendi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 07:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?