19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kıskançlık cinayeti

Almanya’nın Gütersloh kenti yakınlarındaki Harsewinkel kasabasında yılbaşı gecesi kocası Önder Baytekin (26) tarafından öldürülen Bingöllü Mizgin Baytekin’in (18) ağustos ayından beri tehdit altında olduğu anlaşıldı.

2007’de aile baskısıyla evlendirildiği amcasının oğlu Önder Baytekin’in, Türkiye’den SMS’lerle tehditleri nedeniyle genç kadının polise başvurarak şikayette bulunduğu belirtildi. Bielefeld Savcılığı, Mizgin’e gelen SMS’leri incelemeye alırken, Almanya’ya kaçak giren Önder Dortmund’da akrabalarının yanına geldi. Çiftin arasındaki sorun giderilince, Önder, eşinin yaşadığı kayınpederinin evine taşındı. Ancak çiftin ayrı odalarda kaldığı belirlendi.

Cinayetin işlendiği gece ise Mizgin’in, arkadaşlarıyla yılbaşı eğlencesine gittiği, ancak eşini yanına almadığı anlaşıldı. Eşini takip eden Önder’in gece yarısı Mizgin’i de alarak yola çıktığı ve daha sonra da korkunç olayı gerçekleştirdiği açıklandı.

Karakolda itiraf

Cinayeti işledikten sonra kasabaya gelen Önder Baytekin, Almanca bilmediği için yolda karşılaştığı Türk gençlerinden yardım istedi. Gençlerle birlikte polis karakoluna giden katil zanlısı koca, suçunu itiraf ederek cinayetin meydana geldiği yeri söyledi. Olay yerine giden polis ekipleri genç kadının kanlar içindeki cesediyle karşılaştılar. Önder Baytekin’in bıçakladıktan sonra arabayla ezdiği genç kadının cesedinin parçalara ayrıldığı belirtildi.

2007’den beri nikahlı olan çiftin düğününün ise genç kızın okulunu bitirdikten sonra yapılacağı da ortaya çıktı. 3 hafta önce kuaförlük meslek eğitimine başlayan Mizgin öğrenci olduğu için kocasına aile birleşimi vizesi verilmiyordu.

Mizgin’in hayat dolu, neşeli bir genç kız olduğunu anlatan arkadaşları, "O bizim prensesimizdi. Ailesi amcasının oğluyla evlenmesini istedi. O da itiraz etmedi. Ama Önder çok kıskançtı. Bir aydır Almanya’da ve sürekli sorun çıkartıyordu. Sonunda yılbaşı gecesi olanlar oldu" diye konuştular. "Acımız çok büyük" diyen baba Hatip Baytekin Almanya’da doğup büyüyen kızını burada toprağa vereceğini söyledi.

Her şey iyi başlamıştı

Çift 2007 yılında Bingöl’de düzenlenen nikah töreniyle evlendi. Düğünü genç kız okulunu bitirdikten sonra yapacaklardı. Mizgin’in öğrenci olması nedeniyle kocasına aile birleşimi vizesi verilmedi.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 09:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?