30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Kisve' operasyonu: 7 gözaltı

Başkent'te bir işadamına baskı yaparak haksız kazanç sağlayan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri işadamı Alpay D.'nin bir şebekenin kendisine ve arkadaşlarına baskı ve tehdit yaptığı yönündeki şikayeti üzerine bir çalışma başlattı.

Alpay D. Sedat K. isimli elektronik eşya işi yapan bir kişiden borç aldığını belirterek borcu ödeyemeyince Sedat K.'nın yanına adamı Zihni N.'yi verdiğini söyledi.

İşadamı Alpay D. Zihni N.'nin Sedat K.'nın borçlarını takip ettiğini ancak bir süre sonra Sedat K.'nın bu kişiden kendine çalıştığı yönünde şüphelenerek Arslan K. isimli bir başka adamını görevlendirdiği anlattı. Bunun üzerine Zihni K.'nın ortadan kaybolduğunu anlatan iş adamı yaşananlardan dolayı kendisinin de izini bir süre kaybettirdiğini iddia etti. Bunun üzerine Sedat K.'nın arkadaşlarını kaçırarak işkence yapması üzerine Alpay D. polise şikayetçi oldu.

Alpay D.'nin şikayeti üzerine çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Sedat K.'nın kurarak yönettiği bir suç örgütünü belirledi. Yapılan soruşturmada müştekiler Alpay D., Serkan A., Mustafa G., Murat Ş., ve İzzet Ö'in yağmalanarak hürriyetlerinden yoksun bırakıldığı, işkence edilerek, yaralandığı belirlendi. Çetenin ayrıca dolandırıcılık ve oto kurşunlama olaylarına da karıştığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan'ın talimatı doğrultusunda çeteye yönelik düzenlenen 'Kisve' operasyonunda Ankara'da Sedat K., Ferik K., İlhan A., Arslan K., Kemal Sertan Y., Adana'da Ali A., Yusuf Ç., Mehmet Remzi Ö. ve Zihni N. isimli zanlılar yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca İlhan A. ve Mehmet Remzi Ö. isimli şüpheliler ise ifadelerin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Zanlıların ev ve işyerlerinden yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 200 adet çeşitli marka ve çapta fişek, 1 adet pompalı tüfek, 4 adet gaz tabancası, 1 adet cop, 1 adet kelepçe, 283 bin YTL değerinde senet ele geçirildi. Zanlılar yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAKALANDILARDA NE OLDU IP: 94.54.70.xxx Tarih : 26.03.2009 23:10:50

HEPSİDE 8 AY HAPİS YATTILAR ÇIKTILAR. ŞİKAYET ETTİĞİMİZE BİLE DEĞMEDİ. BENİM EVİM DAĞILDI. YURDUMDAN YUVAMDAN OLDUM. HAYATIMIZ HALA TEHLİKEDE. PARASI OLAN KAZANIYOR İŞTE. BEN ANLADIMKİ BU ÜLKEDE KÖTÜLERE HİÇBİR ŞEY OLMUYOR......