28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Komutana çete davası

aydın yeşilİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bursa'da yürüttüğü çete soruşturması kapsamında, 23'ü tutuklu 51 sanık hakkında dava açıldı. 

Davanın iddianamesinde, emekliye ayrılan Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Yeşil hakkında "çeteye yardım ve yataklık etmek" suçundan 4.5 yıla kadar hapis istendi. 

Savcı Selim Berna Altay tarafından hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra avukatının itirazı üzerine serbest bırakılan dönemin Bursa Jandarma Alay Komutanı Aydın Yeşil, emniyet amiri Ömür Şen, Uzman Çavuş Taşkın Akyün ve üç polis memurunun da "çeteye yardım ve yataklık etmek" suçundan 4.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, çete lideri Ahmet Karakaş ve 12 adamı hakkında "çete kurmak", "tasarlayarak adam öldürmek", "öldürmeye azmettirmek" ve "adam öldürmeye iştirak" suçlarından " ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istendi. 

İddianamede ayrıca 6'sı tutuklu 32 sanık hakkında ise "çete üyeliği", "gasp", "adam yaralama", "işyeri kurşunlama" gibi suçlardan 15 yıl ile 72 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi. İddianamede çetenin gerçekleştirdiği 18 ayrı eylem yer aldı. Çetenin 2 Şubat'ta Bursa'daki Şenol Otomotiv adlı oto galerisinde 2 kişiyi öldürmesi de ayrıntılı olarak anlatıldı. 

İddianamede Albay Aydın Yeşil'in bu eylemden sonra çete üyeleriyle temasa geçtiği ve çeteye bu konuda yardım ettiği belirtildi. İddianamede ayrıca, Albay Aydın Yeşil hakkında, "Bulunduğu konumun gerektirdiği dikkat ve özeni göstermeyerek, suç örgütü olduğunu bildiği insanlarla görüşmeler yaptığı, yakın çevresinde olduklarını göstermekten çekinmediği, örgüt üyelerinin suç işlediklerini bildiği halde kendilerinden uzak durmadığı, eski samimiyetini devam ettirdiği anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Albay Yeşil'in jandarma tarafından göz altına alınan Cebbar Çiçek'e, "Benim sende kayıtlı olan numaralarımı sil veya beni yeni numaramdan ara ama kayıt etme" diyerek uyardığı da belirtildi. Albay Yeşil'in çete üyelerini telefonlarının dinlendiğini haber verdiği de iddianamede yer aldı. 

Sanıklar hakkında açılan dava, önümüzdeki günlerde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 22:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?