30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Konya kan gölüne döndü

Konya'nın merkez Selçuklu ve Kulu ilçelerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Konya'dan bayram alışverişi yaptıktan sonra köylerine doğru giden 6 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobilin 30 metrelik şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza yapan otomobilin sürücüsü, ölen babası, annesi ve oğlunun cenazesi başında ağladı.

Kaza, merkez Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi ile Tatköy arasında bulunan Söğütlük mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ramazan Talas idaresindeki 40 AE 227 plakalı otomobil seyir halindeyken, Söğütlük mevkiinde yokuşa geldiğinde sürücünün aracın hakimiyetini kaybetmesi sonucu geriye kaçtı. Geriye doğru giden araç, yol kenarından 30 metre aşağıya uçuruma yuvarlandı. Kazada, otomobilde bulunan sürücünün babası Mehmet, annesi Ayşe ve 4 yaşındaki oğlu Mehmet Talas olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan kızı Sude hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu sırada sürücü Ramazan Talas, babası, annesi ve oğlunun cenazesi başında oturarak ağladı. Yaralı otomobil sürücüsü Ramazan Talas ile eşi Rabia Talas da, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis, olay yerinde inceleme yaparken, kazayı fark eden vatandaşlar da bilgi verdi. Yoldan toz kalkması üzerine kaza olduğunu düşünerek olay yerinde geldiklerini belirten vatandaşlar, "Otomobil, geri geri aşağıya yuvarlanmıştı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yardıma gittiğimizde 3 kişi hayatını kaybetmişti" dediler. Olay yerinde incelemeler sürerken, Talas ailesinin Tatköy'de oturan yakınları kaza yerine geldi. Hayatını kaybeden Ayşe Talas'ın cansız bedenine sarılan kardeşi, "Ablam, ablam" diyerek gözyaşı döktü. Talas ailesinin, bayram için alışveriş yaptıktan sonra Konya'daki evlerinden Tatköy'deki evlerine gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

OTOMOBİL, İŞ MAKİNESİNE ÇARPTI

Konya'nın Kulu ilçesinde bir otomobilin, güvenlik şeridinde seyir halinde olan iş makinesine arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, biri çocuk, 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kulu Makas Bölge Trafik İstasyonu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sinop'tan bayram tatili için Konya'nın Ahırlı ilçesine, Sekmen ailesini götüren Nurettin Düzgün idaresindeki 57 DR 208 plakalı otomobil, güvenlik şeridinde seyir halindeki Ramazan Ataç idaresindeki iş makinesine arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar şarampole yuvarlanarak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü Nurettin Düzgün ile Nazmi Sekmen (9) sağlık görevlilerin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Otomobilde bulunan Zeynep ve Adem Sekmen ile iş makinesi şoförü Ramazan Ataç yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Zeynep ve Adem Sekmen, olay yerine sevk edilen iki ayrı hava ambulansıyla Ankara'ya sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Zeynep Sekmen de kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle Ankara-Aksaray karayolu uzun bir süre ulaşa kapandı. Kazaya karışan araçların bulundukları yerden kaldırılmasıyla karayolu trafiğe tekrar açıldı. Kazada hayatını kaybeden Nurettin Düzgün ve Nazmi Sekmen'in cesetleri savcının incelemelerinin ardından otopsi için Kulu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden Adem ve eşi Zeynep Sekmen'in, Sinop'ta baraj işiyle uğraşan özel bir şirkette çalıştıkları öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2011 Pazar 09:10:32
Güncelleme :28 Ağustos 2011 Pazar 09:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?