29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Korkuturken katil oldu

ADANA’da, 25 yıllık eşi, 51 yaşındaki Semiha Karadağlı’yı pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan aynı yaştaki Süleyman Karadağlı, eşini korkutmak isterken vurduğunu söyledi.

Eşi Semiha Karadağlı’yı, 23 Şubat’ta oturdukları Kışla Mahallesi’ndeki evlerinde, aralarında çıkan tartışma sonucu öldürdüğü iddia edilen Süleyman Karadağlı, tutuklandı. Hakkında ’eşini kasten öldürme’ suçundan dava açılan Süleyman Karadağlı, Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. ’Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle yargılanan Karadağlı, cinayeti anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Aynı evde yaşamalarına rağmen, eşinin açtığı boşanma davasını, iş ve ev bulmasını sonradan öğrendiğini belirten Karadağlı, şunları anlattı:

"Taşındığını söyleyince ’Çocuklarımız için ayrılmayalım. Ben çatıya bir oda yapar orada yaşarım, istersen bana eşlik de yapma’ dedim. Bana ’Sen de erkek misin ş... Kızlarını o... yapacağım. Seni terk ediyorum. Sen de git artık annenle yat’ dedi. ’Terbiyesizlik yapma’ dedim. Hakaretlerine devam etti. O anki sinirle odadaki tüfeği aldım. Bu kez de ’Sıkacak kadar erkek misin?’ dedi. Korkutmak istemiştim. Ama eşimin yıkıldığını gördüm. O anda nefes alamaz oldum. Dışarı çıkıp polisi ve ambulansı arattım. Öldüğünü karakolda öğrendim. Pişmanım, vicdan azabı çekiyorum."

Eşinin son 5 yılda evde huzursuzluk çıkardığını ileri süren sanık Karadağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evdeki eşyaları kırardı. Bir keresinde yine eşyalara zarar verdikten sonra sokağa çıkıp bayılmış. Ben de hastaneye götürdüm. Ruhsal sorunları olduğu belirlendi. İlaçlarını kullandığı zamanlar iyi oluyordu. Sürekli evde huzursuzluk çıkarıyordu. Bana da saldırıyordu. Ben de hem rahatsız olmasından dolayı, hem de sürekli beni savcılığa şikayet ettiği için bir şey yapamıyordum. Erkek kardeşine anlattım. O da ’Sokağa at’ dedi. Sokağa atamadım ama katil oldum."

Duruşmaya tanık olarak katılan sanığın oğlu 20 yaşındaki Mete Karadağlı babasını savunurken, öldürülen annesini suçladı. Annesi ile babası arasında uzun süreden bu yana sorunlar görüldüğünü belirten Mete Karadağlı, şunları söyledi:

"Annem sürekli sorunlar çıkarıyor, evdeki eşyaları kırıyordu. Boşanma davasında çocukların kendisine verilmesi için göstermelik işe girmişti. Olay günü de babama hakaretler etti. Babam ’Gerekirse bana eşlik yapma. Ayrılmayalım. Ben çatıda bir oda yapar, orada kalırım’ dedi. Ben babamı salona götürdüm. Sonra annem bana taşınmak için kamyonet çağırmamı söyledi. Ben evden ayrıldıktan sonra olay olmuş."

Mahkeme heyeti, sanığın ruh sağlığının araştırılması için hastaneye sevkine karar vererek duruşmayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 11:11:49
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 10:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?