28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kredi kartı borcuna af yok

Kredi kartı borçlarının affı ya da taksitlendirilmesi önerisi reddedildi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener; “Af düzenlemesi yasayı kilitler” dedi. 

Kredi kartı mağdurlarının merakla beklediği kredi kartı tasarısında hükümet af tartışmasına son noktayı koydu. Meclis Sanayi Komisyonu, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Bankalar Birliği temsilcilerini dinledi. Sonuçta da bankacıların istediği oldu ve alt komisyonun af düzenlemesi önerisi reddedildi. Meclis Komisyonu Başkanı, bu kararı, “Borcu olanları boşuna umutlandırmamak lazım” sözleriyle açıkladı.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener kredi kartı borcunun iki şahıs arasındaki borç ilişkisine benzediğini söyleyerek, buna devletin müdahale etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Meclis’in af çıkaracağı beklentisine giren vatandaşların kredi kartı borçlarını ödemediğini ve kart borçlularının sayısının arttığını vurgulayan kredi kartı merkezi temesilcileri, tartışmanın son bulmasından memnun olduklarını dile getirdiler.

Ayrıca, bankacılara göre, Türkiye’de kredi kartı kullanan 15 milyon kişinin sadece 140 bin’i borçlarını ödemiyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 20:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?