20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kredi kartının peşinde dedektif oldu!

Antalya'da kredi kartını kaybeden turizmci Savaş Esener, kredi kartını kullanan hırsızları yakalamak için dedektif gibi çalışmaya devam ediyor.

Kaybettiği kredi kartını kullanan bir kişinin güvenlik kamera görüntülerini bularak polise teslim eden Savaş Esener, kartının kullanıldığı ikinci görüntülere de ulaştı. Her iki görüntüde de kredi kartını aynı kişi tarafından kullanıldığı tespit edildi.

İş görüşmesi için gittiği Konyaaltı bölgesinde görüşme sonrası denize giren Savaş Esenler, kredi kartını kaybetti. Kartını çaldırdığını fark ederek, bankayı arayıp iptal ettirmek isteyen Savaş Esener, kredi kartının kullanıldığını öğrendi. Bankanın kayıtlarından ATM'den bin YTL para çekildiğini, kuyumcu ve büfeden alışveriş yapıldığı tespit eden Savaş Esener, dedektif gibi iz sürerek alışveriş yapılan işyerlerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Esener, kuyumcudan kartı ile alışveriş yapan şahsın görüntülerini bularak zanlıların bulunması için polise müracaat etti. Kartını kaybettikten sonra yarım saat içerisinde 3 bin YTL borçlandırıldığını öğrenen turizmci, hırsız veya hırsızların bulunması için iz sürmekten vazgeçmedi. Bankadan, kartın hangi tarihlerde ve nerelerde kullanıldığı bilgisine ulaşan Savaş Esener, kartının kullanıldığı bir alışveriş görüntüsüne daha ulaştı. Esener, kendisine ait kredi kartıyla bir marketten 78 YTL'lik alışveriş yapılan görüntüleri buldu.

Esener, görüntüdeki kişinin, kuyumcuda alışveriş yapan kişiyle aynı olduğunu tespit etti. Şahıs hakkında şikayetçi olan Esener, ulaştığı ikinci görüntüleri de polise teslim edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?