19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Kulübe gidin, Ergin soyadlı kim varsa öldürün'

Alaattin Çakıcı'nın Karagümrük Lokali baskını için yeğenini arayıp, 'Kulübe gidin, Ergin soyadlı kim varsa öldürün' dediği, sonra da kutlamak için aradığı belirlendi. Bu da 14 yıl 9 ay hapis cezası için delil oldu


Karagümrük Çetesi elebaşısı "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin'le girdikleri mektup savaşının, ardından Karagümrükspor Kulübü lokalinin basılması talimatını verdiği iddiasıyla 14 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Alaattin Çakıcı hakkındaki gerekçeli karar tamamlandı. Kararda, Çakıcı'nın cezaevinden yeğeni Başar Barış Çakıcı ile yaptığı telefon görüşmesi delil olarak gösterildi. Bu görüşmede Çakıcı'nın, "Bunların aklını başından al, kulübe gidin, kimlik kontrolü yapıp Ergin soyadlı kim varsa öldürün, diğerlerini belden aşağı yaralayın" dediği, eylem sonrasında tekrar arayarak tebrik ettiği belirtildi.

Dostluktan düşmanlığa
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 65 sayfalık gerekçeli kararında, Alaattin Çakıcı ile Ergin kardeşler arasında Kartal Cezaevi'nde başlayan mektuplaşmalar ve sonunda Çakıcı'nın talimatıyla Karagümrükspor Lokali'nin basılarak 15 kişinin silahla yaralanması ayrıntılı olarak anlatıldı. Buna göre baskınla sonuçlanan süreç şöyle gelişti:
Fransa'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilen Çakıcı, Kartal Cezaevi'ne konuldu. Aynı cezaevinde kalan Nuriş kardeşler, Çakıcı'yı önce saygıyla karşıladı. Hatta cep telefonu bile gönderdi. Fakat Ergin kardeşlerin bir süre sonra, yine aynı cezaevinde yatan ve Çakıcı'yla yakınlığı bulunan Erol Evcil'den 500 bin dolar haraç istemeleri üzerine araları açıldı. Ergin kardeşlerin, avukatları aracılığıyla Çakıcı ve Evcil aleyhine demeç vermeleri üzerine gerilim tırmandı.
Karagümrükspor'un bir maçından sonra Karagümrüklü taraftarların aleyhine pankart açması üzerine, yeğeni Barış Çakıcı'yı arayan Alaattin Çakıcı, "Bunların yaptığını televizyonda gördün mü? Bunların aklını başından al, kulübe gidin, kimlik kontrolü yapıp Ergin soyadlı kim varsa öldürün diğerlerini belden aşağı yaralayın" talimatı verdi.
Barış Çakıcı da kuzenlerinden Cihan Çakıcı öncülüğünde beş kişilik bir grup oluşturarak Karagümrük'e hareket etti. Telefonla hem cezaevindeki Çakıcı'yla hem de lokale baskın yapacak grubun lideri Cihan Çakıcı'yla temas halinde olan Başar Barış Çakıcı'nın talimatıyla silahlı grup lokale girdi. İçeridekileri yere yatıran Cihan Çakıcı, Ahmet Çelik, Ömer Koç ve Okan Erünal'ın açtıkları ateş sonucu 15 kişi ayaklarından ve çeşitli yerlerinden yaralandı.

'Rahatladım, öperim'
Baskından sonra yeğenini arayan Çakıcı, "Rahatladım, hepinizin gözlerinden öperim" dedi. Teslim olan zanlılar, poliste baskını Çakıcı'nın talimatıyla yaptıklarını itiraf etmelerine rağmen mahkemede ifadelerini reddettiler. Ancak kayıtlar delil oldu.

Davanın geçmişi

Karagümrükspor Lokali, Çakıcı'nın yeğeninin liderliğindeki beş kişi tarafından 26 Mart 2000 günü basıldı. Saldırıda 15 kişi silahla yaralandı. Kartal Cezaevi'nden bu lokalin basılması talimatını verdiği iddia edilen Çakıcı hakkında "çete kurmak ve müessir fiile azmettirmek" suçlarından dava açıldı. Çakıcı, yargılama sonucu çete suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmek suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Kararı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, çete suçundan verilen cezayı onadı, bir kez müessir fiil suçundan verilen 1 yıl 8 aylık ceza kararını da bozarak Çakıcı'ya yaralanan 15 kişinin her biri için ayrı ayrı ceza verilmesini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti de, Çakıcı'yı 14 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Milliyet/Musa Kesler
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 11:43:35
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 11:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?