15
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kundaklama kabusu bitmiyor

İstanbul'da vatandaşların korkulu rüyası haline gelen Neron, yine sahnedeydi. Her gece çok sayıda otoyu kundaklayarak kayıplara karışan Neron, bu kez İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Sinop'taydı. Bahçelievler ve Kadıköy'de iki minibüs kundaklandı.

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Çoban Çeşme Mahallesi Fatih Caddesi Uludağ Sokak'ta park halinde bulunan 34 TS 4525 plakalı minibüs, gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından üzerine yanıcı madde atılarak ateşe verildi.

Araç sahibi ve sokak sakinleri tarafından fark edilen yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü. Minibüs kullanılamaz hale geldi.

Bu arada, Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Uzunhafız Sokak'ta park halindeki 34 DDA 74 plakalı minibüs de ''tinerci'' olarak bilinen uçucu madde bağımlısı gençler tarafından ateşe verildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, minibüs kullanılamaz hale geldi.

-İKİ GÖZALTI-

Öte yandan, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Aksaray Darülşafaka Caddesi'nde bir kamyoneti kundaklamak istedikleri öne sürülen Y.Ç. (18) ile G.E'yi (15) gözaltına aldı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen bu kişilerin, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Polis denetimleri sıklaştı

İstanbul' un üzerine kabus gibi çöken oto kundaklama olaylarının önüne geçmeye çaba gösteren İstanbul polisi, neredeyse tüm ara sokaklarda uygulama yapıyor.

Peş peşe yanan otomobiller ile korkulu günler yaşayan İstanbul halkı, polis ekiplerinin hummalı çalışmaları ile rahat bir nefes almak istiyor. Teyakkuzda bulunan polis ekipleri ise yeni araçların yanmasına engel olmak için tüm gayretiyle çalışıyor.

Ümraniye ekipleri de cadde ve ara sokaklarda sürekli gezerek, araç ve şahıslar üzerinde uygulama yapıyor. Oluşturulan arama noktalarında nerededeyse bütün araçlar durdurularak, bagajları ve içinde bulunan şahısların üstleri aranıyor.

Sivil araçlar ile ara sokaklarda gezen polis ekipleri, merkezlerine gelen ihbarlar ile şüpheli olarak anons edilen şahısların bulundukları yere kısa zamanda ulaşarak, üst araması yapıyor.

Ümraniye polisi, bölgelerinde bulunan benzin istasyonlarına giderek, istasyon yetkililerini bidon ile benzin satmamaları konusunda uyarıyor.


İstanbul'da 19 günde 66 araç yakıldı

19 gün içinde İstanbul genelinde 66 araç kundaklandı. Araçları kimlerin yaktığı hala bilinmezken, polis, kundaklama olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürüyor.

Ankara, Adana, Mersin ve Sinop'ta da 4 araç yakıldı

Ankara'da da Etlik'te bir minibüs ateşe verildi. Polis çevrede operasyon başlattı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye otogar müdürünün otomobili yandı. Aracın yanında benzinli bez parçası bulan polis ekiplerinin kundaklama ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.

Adana'da bir otomobil yakıldı. Aracın sahibi otomobilinin kundaklandığını öne sürdü.

Sinop'ta da, bir minibüste, sabaha karşı meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Polis, kundaklama şüphesi üzerinde duruyor.

AA / iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 11:32:37
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 11:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?