22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Kurusıkı'ya yeni önlem geliyor

'Kurusıkı' tabir edilen ateşli silahlara, 3 ay içinde yeni düzenlemeler getiriliyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Bundan sonra üretim aşamasında alınacak tedbirle kurusıkıların namlusunun değiştirilme imkanı olmayacak. Katiyen gerçek silaha dönüştürülemeyecek. Esas tedbir, imalatta alınacak'' dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut başkanlığında toplanan TBMM İçişleri Komisyonunda, kurusıkı olarak tabir edilen ses ve gaz fişeği atan silahlara ilişkin yasa tasarısı ele alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerince Komisyona, kurusıkı tabanca örneklerinden getirildi. İçişleri Bakanı Atalay'ın önüne yerleştirilen 3 ayrı modeldeki kurusıkı tabancalardan ''akrep'' silahını andıran model, Komisyon üyelerince hayretle karşılandı.

İçişleri Bakanı Atalay, toplumun ilk oluşumundan itibaren devletin en önemli görevinin ''vatandaşın güvenliğini korumak, korkusuz yaşamalarını sağlamak'' olduğunu söyledi.

Yivli ve yivsiz ateşli silahlara ilişkin birçok kanun bulunduğunu, ancak kurusıkı tabir edilen ses ve gaz fişeği atan silahların niteliği bakımından bu kanunlara dahil edilemediğini kaydeden Atalay, ruhsata tabi olmayan bu silahların her yerde ve çok ucuza temin edilebildiğini söyledi.

Beşir Atalay, kurusıkı tabancalar konusunda 3 ay içinde yönetmelik çıkarılacağını belirterek, ''Bundan sonra üretim aşamasında alınacak tedbirle kurusıkıların namlusunun değiştirilme imkanı olmayacak. Katiyen gerçek silaha
dönüştürülemeyecek. Esas tedbir, imalatta alınacak'' diye konuştu.

Bakan Atalay, şunları söyledi:

''Mevcut ses ve gaz fişeği atabilen kurusıkı tabancalar için yönetmelik çıkarılacak. Bir yıl içinde bildirimde bulunulacak. İlk alımda bildirim yapılacak. Daha sonraki dönemlerde periyodik bildirim olmayacak. Zaten sınırlı
yerlerde satılabilecek. Gerçek silahtan ayıran işaret bulunacak. Bu işaret görünür bir yerde fark edilir şekilde olacak. Vatandaşın huzur ve asayişine yönelik her türlü tedbiri almaya hazırız.'' 

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 13:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?