20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kusura bakmayın harcadık

Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde görülen Deniz Feneri e.V. davasının dünkü oturumunda sanıklara son sözleri soruldu. Bağış paralarını amaç dışı kullanmakla suçlanan Kanal 7 Avrupa Genel Müdürü Mehmet Gürhan, "Bağışçılara sormadığımız için özür dilerim" derken, dernek Başkanı Mehmet Taşkan da özür dilemekle yetindi. İtiraflarıyla olayın aydınlanmasında büyük katkısı olan muhasebeci Firdevsi Derviş de, "Hayatımı mahvettim. Geçmişimi silmek istiyorum" dedi. Hakim kararı bugün açıklayacak.

SAVCININ CEZA TALEPLERİ

DENİZ Feneri e.V. davasının karar öncesi son duruşması dün yapıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Jochen Müler’in, kararını bugün açıklayacağını söylediği dünkü altıncı duruşmada sanıkların son sözleri özetle şöyle:

MEHMET GÜRHAN (Kanal 7 Avrupa Genel Müdürü): "1999 yılında kurulan bu dernekle amacımız daha fazla fakir ve yardıma muhtaç insana yardımcı olmaktı. Gelen yardım paralarını sormadan birtakım faaliyetlerde kullandığımız için üzgünüm. Bağışçılarımıza sormamız gerekirdi. Çok iyi niyetle yapılan bu çalışmaların farklı şekilde algılanmasını ve yanlış yapacağımızı tahmin edemedik.

Çocuklarım okula gidemiyor

Türk medyasında çıkan haberden dolayı çocuklarım okula gidemiyor. Şahsımı ilgilendiren konuyla ilgili bir davadan ötürü ailemin de zor durumda kalmasından dolayı özür diliyorum. 1.5 yıldan beri cezaevinde çok zor şartlar altındayım. Bundan sonra da hakkımda açılacak davalar olacak. Bunun da başlı başına ceza olduğunu söyleyebilirim. Amacım hiçbir zaman insanlara zarar vermek değildi.

Cebime tek kuruş girmedi

Kesinlikle kötü bir niyetimiz yoktu. Yaklaşık olarak çekilen 16 milyon Euro’nun tek bir kuruşunun bile cebime girmemesi bunu gösteriyor. (Bu sırada salonda hafiften gülüşmeler duyuldu) Yaptığımız işlerde hep sevgiyi gözettik. Din, dil, ırk ayrımı gözetmedik. Bağışçılarımızdan, kötü intiba bıraktığımız için de tekrar özür diliyorum."

Bu olay hayatımı mahvetti

MEHMET TAŞKAN (Deniz Feneri Almanya Başkanı): "Avukatımın açıklamalarına katılıyorum. Ekleyecek bir şeyim yok. Çalışmalarımda hiçbir zaman bir bağışçıya zarar vermek istemedim. Özür diliyorum."

FİRDEVSİ ERMİŞ (Muhasebeci): "Ben çalışanlara elden para verdim. Muhasebeyi tuttum. Bu olay nedeniyle hayatımı mahvettim. Artık bu mahkemeden sonra geçmişimi tamamen silmek istiyorum." Mehmet Gürhan’ın avukatı Jörg Haseneier da müvekkilinin suçlu olduğunu belirterek, "Ancak itiraflar sayesinde bu davanın bu kadar çabuk bittiği unutulmamalı. Gürhan’ın baş suçlu olmadığını görüyoruz. Bu nedenle 5 yıl cezaya çarptırılmasını uygun görüyoruz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 09:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?