29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kuyudan 2 ceset çıktı!

Bulunan bir cesedin 15 yıldır kayıp olan şahsa ait olup olmadığı, DNA testi sonucunda belli olacak.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Katarlı köyünde üzeri betonla kapalı kuyunun açılması sırasında 2 ceset bulunması, kayıp yakınlarını harekete geçirdi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Katarlı köyündeki bir kuyuda 2 cesedin bulunmasıyla kayıp yakınları heyecanladı. 15 yıl önce kaybolan Yusuf Tunç'un eşi Fatma Tunç, avukatı Hüseyin Cangir aracılığı ile cesedin Yusuf Tunç'a ait olup olmadığının araştırılması için İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi'ne başvurdu.

Avukat Cangir, Fatma Tunç'un 2004 yılında derneğe kayıp başvurusu yaptığını belirterek, "Kızıltepe ilçesine bağlı Katarlı köyünde bulunan bir kuyuda insan cesetleri olduğu duyumunu aldığını ve açılmasını istedi. Biz de yetkili yerlerden izin alarak Katarlı köyünde bulunan kuyuyu açtık. Kuyunun içinde 2 kişiye ait olduğu belirlenen sivil kıyafetli insan kemikleri bulundu. Ayrıca kireç ve çeşitli tarım metalleri bulundu. 1993 yılında güvenlik gerekçesiyle köyün boşaltıldığını ve güvenli bölge olarak ilan edildiğini öğrendik. Köye dönüşlerden sonra köylülere, resmi yetkililerce bu kuyunun suyundan su içilmemesi uyarısında bulunulmuş. Özellikle son 1 yıl içinde devam eden Ergenekon Davası kapsamında değerlendiriyoruz. Şu anda Ergenekon Davası'nda şüpheli olarak tutuklanan bir kısım insanların, faili meçhul olaylarının yaşandığı yıllarda burada görev yaptıklarını öğrendik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:30:00
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 09:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?