19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Maganda kurbanı Cennet yaşamını yitirdi

İzmir'in Konak ilçesi Güzelyalı semtinde karnesini almak için okuluna gittiği gün, maganda kurşunuyla vurularak ağır yaralanan İzmir İnönü Lisesi 1. sınıf öğrencisi Cennet Uğuz (15), Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 11 gündür verdiği yaşam mücadelesini dün akşam saatlerinde kaybetti.

Cennet'i başından vuran zanlı O.A. hala yakalanamazken, genç kızın ölümü ailesini ve yakınlarını gözyaşlarına boğdu. 6 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra durumunun iyiye gitmesi üzerine Cennet Uğuz'un Nöroşirurji Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılması aileyi sevince boğmuştu. Talihsiz kızın cenazesi bugün öğleyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Uğuz ailesine ateş düşüren acı olay, 6 Ocak Cuma günü öğle saatlerinde meydana gelmişti. İnönü Lisesi 9-E sınıfı öğrencisi olan Cennet Uğuz, sömestr tatili nedeniyle karnesini almak için gittiği okulun önünde bulunan arkadaşlarına doğru yürüyordu. Bu sırada okul önündeki 4 kişi kendi aralarında tartışıyorlarken bir anda silahlar patladı. Sağa sola rastgele ateş eden bir magandanın tabancasından çıkan kurşun, karne sevinci yaşayacak olan Cennet Uğuz'un başına isabet edince talihsiz kız, kanlar içinde yere yığılmış ve çevredekilerin yardımıyla ambulansa konularak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınmıştı.

6 gün yoğun bakımda bilinci kapalı halde yatan ve beyninde kanama olmadığı için ameliyata alınmayan genç kızın durumunda iyileşme gören doktorlar, geçtiğimiz Çarşamba günü, Cennet Uğuz'u Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nden çıkararak Nöroşirurji Yoğun Bakım Servisi'ne almışlardı. Doktorlar, genç kızın bilincinin açık olduğunu ve konuşmaya başladığını belirtmiş ve Cennet'in de yakınlarına ilk olarak "karnem nasıl" diye sorması aileyi sevinç gözyaşlarına boğmuştu.

Ancak dün akşam saatlerinde talihsiz kızın yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumması aileye ateş düşürdü. Kızlarının ayağa kalktığı günü görmek için dua eden anne ve baba ile yakınları, ölüm haberiyle yıkıldı. Genç kızın babası Osman Uğuz ve ailesi, Cennet'i bu hale getirenlere lanet okurken, saldırganların bir an önce yakalanmasını istemişti. Polis, olayda silahı kullanan kişinin daha önce birçok hırsızlık suçundan kaydı bulunan O.A. isimli kişi olduğunu belirlerken, zanlı tüm çalışmalara rağmen halen yakalanamadı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:36:47
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 12:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih şahin IP: 81.215.182.xxx Tarih : 18.01.2006 16:35:15
bu insanları şiddetle kınıyorum böyle birşeyin 21.yy yakışmadığını herkes biliyordur. Ailesine başsağlığı diliyorumAdaletimiz bu kadar!