30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Mahkemeden son karar: Oku!

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret nedeniyle verilen ‘kitap okuma’ cezasından kurtulamadı. Karara itirazı reddedilen Uzan, beş ‘kişisel gelişim’ ve ‘öfke’ kitabını okuyup, sonra da anlatacak.

Uzan, ailesine ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik’e el konulunca 13 Haziran 2003 tarihli Bursa mitinginde isim vermeden Erdoğan’a yüklenip, “Sen ne biçim Müslüman’sın? Allahsız herif” demişti. Hakkında ‘başbakana hakaret’ suçundan dava açılan Uzan, Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sekiz ay hapis ve 693 milyon 570 bin lira ağır para cezası almıştı. Yargıtay kararı usulden bozunca Uzan’a Denetimli Serbestlik Yasası uygulanmıştı.

Beş yıl denetim altında tutulup, ‘Öfke kontrol programı’ uygulanacak olan Uzan’a kişisel gelişim ve öfke kontrolü konulu beş kitap okuma cezası verilmişti. Uzan’ın itirazları kabul görmeyince karar kesinleşti.

Uzan haftanın belli günlerinde bir kütüphaneye giderek uzman okutman gözetiminde kitapları okuyacak. Uzan, okuyup- okumadığının anlaşılması için teste tabi tutulacak.

Radikal
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?