19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Mahkemeyi de karıştırdılar

Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Nisan 2008’de meydana gelen taşlı, sopalı ve silahlı olaylarla ilgili açılan davanın ikinci duruşmasının sonunda arbede çıktı. Duruşmada yedi tutuklu sanıktan ikisi daha tahliye edildi.

Sakalsız geldi 

Üniversitenin kampusündeki Akdeniz Öğrenci Yurdu’ndaki olaylarla ilgili davanın görülmesine dün Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Olaylara karışan ve elindeki tabancayla dokuz el rasgele ateş ederken görüntülenen Ömer Ulusoy’un sakalsız ve takım elbiseli olarak geldiği duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve gazeteciler alındı. Sanık yakınlarının mahkeme salonuna girmesine izin verilmedi. 

Fikri Durmaz başkanlığındaki mahkeme heyeti, birinci duruşmaya gelmeyen sanıkların ifadelerini dinledi. Duruşma sonunda, tutuklu sanıklardan Münir Aktan ve Muzaffer Çelebi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Ömer Ulusoy, Tahir Kara, Çağrı Bulut, Ahmet Bekmez ve İsmail Ahmet Turgut’un tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 2 Eylül’e ertelendi.

Duruşma çıkışında arbede 

Duruşma çıkışında, karşıt görüşlü gruplar arasındaki tartışma arbedeye dönüştü.
Sol görüşlü öğrenciler kendilerine küfür edildiğini ileri sürerken, sağ görüşlü gruptakiler de kendilerine küfür edildiğini iddia etti. Sık sık tekbir getirip diğer grubun üzerine saldıran sağ görüşlü gençleri, çevik kuvvet ve polisler güçlükle engelledi.
Ayrılan gruplarla polis arasında da kısa süren bir arbede yaşandı.
İki gruptakiler, polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında adliye çevresinden uzaklaştırıldı. Tutuklu sanıklar, cezaevi aracına binerken tekbir getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 05:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADA09 IP: 91.112.208.xxx Tarih : 5.08.2008 17:45:05

Hangi ajans veya gazeteden alintidir bilmiyorum! Arada olan catisma vatansever Ülkücü genclerle ve pkk li ve onlarla isbirligi icinde olan taraftar genclerle oluyor! Düzeltmedir resmen pkk dagdan sehire inmis!! Neyse vakit gelince yine daglara yani normal yasam ortamlarina dönerler!!!