20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Mali Polisten 'Çelebi' operasyonu

Mali polis piyasaya sahte para süren bir şebeke ile sahte belgelerle kredi kartı alarak bankaları dolandıran bir şebekeyi çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bazı şahısların il dışından getirdikleri sahte parayı piyasaya sürmeye çalıştıkları belirlendi. Bunun üzerine yapılan 1 ay süren takibinin ardından 'Çelebi' kod adıyla bir operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda Engin E. isimli zanlı 160 adet sahte 50 YTL, 1 adet sahte 20 YTL olmak üzere 8 bin 20 YTL sahte parayı il dışından getirerek piyasaya sürmeye çalışırken yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Devam eden çalışmalarda şebekenin diğer üyelerin de il dışından getirdikleri sahte parayı piyasaya sürmeye hazırlandıkları tespit edildi. Bunun üzerine düzenlenen seri operasyonlarda EGO'ya çalışan bir taşeron firmada otobüs şoförü oldukları belirlenen Arap B., İbrahim D. ile bir devlet hastanesinde sayman olduğu tespit edilen Ahmet Ç. ve Emrah Ö., Murat S., Nalan B., Kadir D. isimli zanlılar yakalandı.
Zanlılarla birlikte 10 adet sahte 100 YTL, 200 adet sahte 50 YTL, olmak üzere 11 bin YTL sahte para ele geçirildi. Zanlılar polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Mali polisin düzenlediği bir başka operasyonda ise bazı kişilerin sahte maaş bordroları ve sahte nüfus cüzdanları düzenleyerek değişik bankalardan kredi kartı ve kredi aldığı belirlendi.

Bunun üzerine düzenlenen seri operasyonlarda, Bahattin K., Barış B., Zekeriya D., Yusuf Y., Selim U., İbrahim Ç., Mehmet Deniz P., Cengiz D., Resul Ö., Dağyardı Ö. ve Çoşkun O. isimli zanlılar yakalandı. Zanlılarla birlikte 5 adet maaş bordrosu, 6 değişik şahıslar adına ikamet ilmühaberi, 7 adet değişik şahıslar adına nüfus cüzdanı suretleri, 2 adet bilgisayar kasası, 1 adet sahte belgelerle alınmış kredi kartı, 2 adet kredi talep belgesi aslı, 2 adet bankalara ibraz edilen maaşlarda haciz yoktur belgeleri aslı ele geçirildi.

Zanlılar, "Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde sahte belgelerle bankalardan kredi kartı almak ve kullanmak suretiyle Banka dolandırıcılığı" suçu isnadı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 14:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?