18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Manisa'da çatışma: 13 yaralı

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde, Muş kökenli Yılmaz ve Taşkın aileleri arasında çıkan silahlı çatışmada, ortalık savaş alanına döndü. Aralarında 3 yıl öncesine dayanan husumet olduğu öğrenilen her iki ailenin, pompalı tüfek, tabanca, taş ve sopalarla birbirine girmesi sonucu, biri bayan ve 3'ü ağır olmak üzere 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, olay bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Aralarında 3 yıl öncesine dayanan husumet bulunan Yılmaz ve Taşkın ailelerinin fertleri arasında dün akşam yaşanan tartışma, bugün silahlı çatışmaya dönüştü. İddiaya göre Taşkın ailesi, Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi'nde faaliyet gösteren bir kahvehanenin çevresinde önceden pusu kurdu. 45 S 8532 plakalı minibüs ile kahvehanenin yanına gelen Taşkın ailesinin fertlerinden birinin, pompalı tüfek ile kahvehanede oturan Yılmaz ailesinin fertlerine doğru ateş etmeye başlaması üzerine, Taşkın ailesinin diğer fertleri de silahlarıyla kahvehaneyi kurşun yağmuruna tuttu. Yılmaz ailesinin fertlerinin de tabancalarıyla karşılık vermesi sonucu ortalık bir anda savaş alanına döndü. Pompalı tüfek ve tabancaların yanı sıra taş ve sopaların da kullanıldığı çatışmada, masa ve sandalyeler havada uçuştu. Kahvehanede oturan vatandaşların da zarar gördüğü olay sırasında, çok sayıda kişi vücutlarına isabet eden kurşunlarla yere yığıldı.


Saruhanlı İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin yanı sıra Manisa Emniyet Müdürlüğü ile Akhisar İlçe Emniyet Amirliği'nden de çok sayıda ekibin müdahale ettiği olayda, aralarında çatışan ailelerle ilgisi bulunmayan kişiler de yaralandı. Yaralıların isimlerinin Salih Yılmaz, Sait Yılmaz, Enver Yılmaz, Memduh Taşkın, İzzet Taşkın, Reis Taşkın, Enver Taşkın, Mehmet Çetin Taşkın, Askeriye Taşkın, Ahmet Demir, Tevfik Aydemir, Mehmet Doğan Aydemir, Ali Sarıgöl olduğu bildirildi. Manisa'daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Salih Yılmaz, Sait Yılmaz, Enver Yılmaz ve Memduh Taşkın'ın durumlarının ağır olduğu ve Manisa Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı belirtildi. Bu arada, çatışan Taşkın ve Yılmaz aileleri fertlerinden iki yaralının aynı ambulans ile hastaneye getirilmesi gerginliğe yol açtı.


Silahlı çatışmaya karıştığı belirlenen Yılmaz ve Taşkın ailelerinden 6-7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Saruhanlı Kaymakamı Osman Tunç ve Manisa İl Emniyet Müdürü Kahraman Koçak'ın da nezaret ettiği olay yeri incelemesinde, kahvehanenin camlarında çok sayıda kurşun izine rastlanırken, çevrede 20'den fazla kovan olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
NTV
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 08:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?