29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Manken olmak için evden kaçtı!

İZMİR'de 3 aylıkken babasını kaybeden, annesinin evlere temizliğe giderek okuttuğu 18 yaşındaki Yasemin Alkevli, liseyi bitirdikten sonra özel bir güvenlik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.

3 ay çalıştığı işyerinden, vaat edilen maddi olanaklar sağlanmadığı için ayrılan Yasemin, evini de terkedip ortadan kayboldu. Kızının ardından gözyaşı döken anne Satı Alkevli, “Üç aylıkken babasını kaybetti. Ona hem analık hem babalık yaptım. Evlere temizliğe giderek büyütüp okuttum. Güzelliğiyle dikkat çeken kızım ‘manken yapılma’ vaadiyle kandırıldı. Hayatından endişe ediyorum” dedi.

Bayraklı Semti'nde oturan, liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanamayan 18 yaşındaki Yasemin Alkevli, özel bir güvenlik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık üç ay boyunca çalışan Alkevli, vaat edilen maddi olanaklar sağlanmayınca işinden ayrıldı. Geçen cuma günü, annesi Satı Alkevli'nin (48) evlere temizliğe gitmesini fırsat bilen Yasemin Alkevli, eşyalarını toplayıp evde bulunan 2 bin YTL değerindeki altınları da alarak ortadan kayboldu. İşten eve dönen anne Alkevli, komşularından, kızının otomobille gelen iki kişi tarafından valizleriyle alınıp götürüldüğünü öğrendi. Tüm aramalarına rağmen sonuç alamayan anne Alkevli, polise gidip kayıp başvurusunda bulundu.

KIZIMI KANDIRDILAR

Kızının, güzellliğiyle dikkat çektiğini ve kandırıldığını öne süren gözüyaşlı anne Alkevli şunları anlattı:

“Üç aylıkken babası öldü. Ben de ona hem analık hem babalık yaptım. Birçok zorluk çekip bu yaşa kadar büyüttüm. İşe girdikten sonra hal ve hareketleri değişti. Tanıştığı kişiler, mankenlik teklifi yapmış. Ajanslarla bağlantı kurup hayatını değiştireceklermiş. Gelip bana da anlattı. Ancak kesinlikle karşı çıktım. Ama beni dinlemedi. O kişilere kanıp evi terk etti. Kötü yola düşmesinden, canına birşey gelmesinden korkuyorum. Yüreğim yanıyor. Lütfen bir an önce bulunsun.”

...
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 12:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?