19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Masum yere 16 yıl yattı

16 yıl sonra gelen adalet

ABD’de bir cinayet yüzünden 13 yaşında hapse atılan Thaddeus Jimenez, 16 yıl sonra gerçek katilin yakalanmasıyla serbest kaldı. Jimenez, ABD’de masumiyeti ispat edilen en genç mahkum oldu.

THADDEUS Jimenez’in hikayesi 1993’te Eric Morro’nun silahla vurularak öldürülmesiyle başladı. Olayın tek sanığı olan ve sicili kabarık olan 13 yaşındaki genç, başka kanıt olmaksızın sadece görgü tanıklarının ifadesiyle 45 yıl hapse mahkum oldu. Ancak Jimenez yılmadan masumiyetini ispat etmek için çalıştı. Mektuplarla bir hukuk bürosunu kendisine inandıran Jimenez, aleyhine şahitlik eden iki kişinin fikrini değiştirmesi üzerine davanın yeniden açılması için başvuruda bulundu. İnceleme sonucu Jimenez’in masum olduğu anlaşıldı.

1200 saatlik savunma

Gönüllü avukatların 1200 saatlik mesai harcadığı Jimenez, 1 Mayıs ’ta özgürlüğüne kavuştu. Suçu Jimenez’in üzerine yıkan gerçek suçlu Juan Carlos Torres(30) ise tutuklandı. Serbest kalmasının ardından açıklama yapan Jimenez, "16 yılın ardından bugün burada olmaktan çok mutluyum. Annemin sevgisi ve desteği sayesinde ayakta kaldım. Ben içerideyken annem kanserle ve başka hastalıklarla mücadele etti. Serbest bırakıldığımda yanımda olabilmek için hastalıklarını yendi’’ diye konuştu. Jimenez davası ABD’de büyük tartışma başlattı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:35:55
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?